Nogomet

De Boer: "Nezamislivi scenarij"

Vedran Babić • četvrtak, 08.12.2011.
De Boer: "Nezamislivi scenarij"
Foto: Davor Sajko

Sasvim očekivano trener Ajaxa Frank de Boer ostao je šokiran "nezamislivim scenarijem" koji se ove večeri odigrao na travnjacima u Amsterdam Areni i Maksimiru...

Prije početka susreta samo teorija je držala Lyon u nadi da će "preskočiti" Ajax na drugoj poziciji skupine D. Teorija je tijekom čudnovatih 90 minuta zagrebačke i amsterdamske utakmice prešla u zbilju, na opće razočaranje Ajaxovih navijača i igrača. Trener Frank de Boer nije očekivao ovakav rasplet.

"Veliki je ovo šok. Prije utakmice vjerovali smo u prolaz, nismo uopće razmišljali o eventualnoj eliminaciji. U prvom poluvremenu utakmica je bila izjednačena. Imali smo veći posjed lopte, a oni su očito čekali naše pogreške. Dosta nas je "bacilo" unatrag što smo na odmor otišli s rezultatom 0:2, ali vidio sam da je u Zagrebu rezultat 1:0. Po završetku utakmice čuo sam da je završilo 7:1 za Lyon."

Vezane vijesti

"Sve se pretvorilo u scenarij koji nitko nije mogao zamisliti, a koji se ipak dogodio. Sutra možemo tugovati, a u petak će igrači imati slobodan dan da razbistre svoje glave. U subotu se moramo pripremiti za nedjeljni dvoboj s Waalwijkom. Opet ćemo morati igrati dobro, ali ovaj put nadam se da ćemo zabiti. Moram pohvaliti i naše navijače, koji su nas nastavili bodriti kad su čuli za rezultat u Zagrebu."

S druge strane, Jose Mourinho je imao puno razloga za zadovoljstvo. Odmorio je nekolicinu važnih igrača uoči derbija s Barcelonom i ipak uspio upisati i šestu pobjedu u skupini.

"Ova utakmica pokazala je koliko poštujemo ono što Real Madrid predstavlja u svijetu i da poštujemo našu profesiju i uvijek igramo ozbiljno. Nije nas zanimalo što Ajaxu i Lyonu treba za prolaz. Igrali smo svoju igru i mislim da smo odigrali odlično prvo poluvrijeme."

Drugim dijelom igre ipak nije bio toliko zadovoljan. "Nismo bili na jednakom nivou, ali mnogo igrača koji su bili na terenu nisu navikli na ovakvu minutažu, pa im nije bilo lako držati visoki tempo. Branili smo se dobro i pobjeđivanje je uvijek važno. Nitko se nije ozlijedio, a praktički svi igrači koji inače ne igraju danas su igrali. Zaslužili su to."

The Special One je istaknuo kako u Realu vlada veliko zajedništvo. "Bio sam neizmjerno sretan kada sam nakon utakmice upalio svoj mobitel i vidio SMS-ove čestitke igrača koji su ostali u Madridu. To pokazuje naše zajedništvo."

O velikom derbiju protiv Barcelone Mourinho je rekao: "To je još samo jedna utakmica. Imamo malo vremena za pripremu, tako to ide kod nas. Igramo dobro, pobjeđujemo i imamo samopouzdanja, ali svaka utakmica je priča za sebe."

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:7Lyon
Ajax0:3Real Madrid
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo08.12.2011. u 12:53
    Pod pustili mislim na gol razliku, jer oni igraci koji su izasli iz svlacionice definitivno nisu isti onima koji su odigrali prvo poluvrijeme.
    cimbo
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 12:04
    ...vi pustili Lyonu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 10:57
    poklonjena utakmica realu,portugalskim sucima bi zauvijek trebalo zabranit vođenje utakmica reala dok je murina na klupi !
    Obrisan korisnik
  • Kao1008.12.2011. u 08:42
    Mamić prodao.
    Kao10
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 08:38
    Mislis ono kad je Ajax prije dvije sezone gazio sve živo a onda u zadnjem kolu eurolige na poluvremenu gubio od Anderlechta 03? Ne patim zbog ajaxa. Nisu ni zasluzili proci kad imaju 6 bodova i +6 gol razliku protiv dinama. Lyon je ipak imao 6 bodova i +8 gol razliku. :)
    Obrisan korisnik