Nogomet

Garde: "Dinamo nije zalutao u Ligu prvaka"

S Maksimira:Borna Rupnik • četvrtak, 08.12.2011.
Garde: "Dinamo nije zalutao u Ligu prvaka"
Foto: Kristijan Komarica

Trener Lyona Remi Garde nije mogao naći razlog za nezadovoljstvo poslije uvjerljive pobjede protiv Dinama, kojom je njegova momčad uz poraz Ajaxa prošla u osminu finala Lige prvaka. Zagrepčane je pokušao utješiti nekolicinom lijepih riječi...

"Ne mogu vjerovati kako se razvila ova večer", bez zadrške je konstatirao Remi Garde, strateg momčad Lyona nakon što se Francuzi kući vraćaju sa 7:1 u džepu, i tri boda vrijedna nastavka natjecanja u Ligi prvaka.

"Ne mislim da je Dinamo zalutao u Ligu prvaka. Dinamu ima mjesta u Ligi prvaka, znali su pružati dobar otpor i zanimljive partije u prošlim susretima ove skupine. Danas su još imali i isključenog igrača i teško im je to bilo nadoknaditi. Bili su i demotivirani".

Jedan od ključnih trenutaka utakmice, kaže, bio je izjednačujući pogodak na samom kraju prvog poluvremena: "Motivirao nas je prvi dio utakmice, odnosno gol na samom kraju. Nakon poluvremena dobili smo vjetar u leđa. Bili smo superiorni i s obzirom na igrača više na terenu".

Premda su Francuzi prolaz Lyona prokomentirali i "nerealnim i čarobnim", Garde se potrudio ostati na zemlji. "Nije da nisam svjestan uspjeha koji smo postigli", rekao je, "iako mi je teško vjerovati da smo prošli"

"Moji igrači prije poluvremena nisu znali za rezultat utakmice Ajaxa i Real Madrida, ali saznali su na poluvremenu. To im je bio dodatan poticaj", nastavio je Garde.

Pokazalo se i da je dobro odabrao sastav za utakmicu s Dinamom, bez obzira na sve rotacije: "Radi se uglavnom o već iskusnim igračima, ali i pažljivom odabiru njihovih pozicija u mom sustavu. To je jedini način da napredujemo i ostvarim rezultatske ciljeve".

Lyon se kući vraća vrlo zadovoljan: "Uvijek postoji zadovoljstvo u ovakvim trenucima, pogotovo kad mogu podijeliti radost s igračima. Ova će ih pobjeda osvijestiti o vlastitom potencijalu, ovaj će nas entuzijazam ojačati".

"Vjerojatno nećemo stići uživati u pobjedi, ali držat će nas pozitivna energija, koja će se vidjeti već u petak na treningu", zaključio je Remi Garde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 13:52
    Slažem se s tobom donekle, ali molim te reci barem sto ti kao najveci dinamovac ocekujes da se u klubu napravi, pocevsi od rukovodstva do igraca. Sto mislis, kakve su potrebne promjene u klubu da klub osvaja bodove u LP? Da se zadrze igrači, da se ne prodaju najbolji? Ok, napravljeno ove sezone... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 10:51
    nije zalutao nego se izgubio u njoj...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 10:41
    dobro i govori.--------DA JE BIO BILO TKO DRUGI OSIM dinama TEŠKO BI UVALILI 7 KOMADA
    Obrisan korisnik
  • Mihalj08.12.2011. u 09:41
    se on to s nama sprda :)
    Mihalj
  • simba_m08.12.2011. u 08:51
    Sreća naša pa su i Lyon nakon 2:0, i Real nakon 6:0 i sad opet Lyon nakon 7:1 prestali pritiskat pa su rezultati ostali samo tragični. Da su u sve 3 utakmice Lyon i Real odigrali cijelu utakmicu 100% ova gol razlika bi bila još daleko gora. Nisam ni očekivao neke rezultate od Dinama u LP, ali ovo... [više na forumu]
    simba_m