Nogomet

Jurčić: "Okolnosti diktiraju ovakve poraze"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 07.12.2011.
Jurčić: "Okolnosti diktiraju ovakve poraze"
Foto: Davor Sajko

Nakon itekako neugodnih 1:7 protiv Lyona svoje je dojmove iznio Dinamov trener Krunoslav Jurčić, koji je još jednom ponovio da "mlada Dinamova momčad i iz ovakvog poraza ima štošta za naučiti", a prokomentirao je i nagađanja o mogućoj smjeni...

Krunoslav Jurčić teško je mogao zamisliti ružniji kraj Dinamovog nastupa u Ligi prvaka. Lyon je u drugom poluvremenu do vrha napunio mrežu hrvatskog prvaka, a Jurčićeva momčad kao da je nestala s terena.

"Teško je raditi analizu poslije ovako teškog poraza. U prvom smo poluvremenu dobro izgledali, u drugom nismo. Dogodila nam se nesreća da smo ostali bez Leke u ranoj fazi susreta, koji je dobro odgovorio na zadatke u razdoblju provedenom na terenu, a imali smo problema formiranjem zadnje linije i prije utakmice".

"I ovakve su utakmice škola za mlade igrače, kada ih protivnik stavlja na borbu za život i smrt. Mi toga nemamo u prvenstvu i za njih je ovo veliko iskustvo".

"Mi smo jako umorna ekipa, ovo nam je bila 40. utakmica u pet mjeseci, teško smo izdržavali u brojčano inferiornom položaju", rekao je Jurčić u uvodu svog komentara utakmice.

"Beqiraj je tražio izmjenu na poluvremenu, i uz toliko problema nismo dobro reagirali i rezultat je na kraju postao takav kakav je", dodao je.

Jurčić se suočio i s konstatacijom o "najlošijem treneru momčadi u povijesti Lige prvaka". "Ne doživljavam to tako, napravili smo veliku stvar ulaskom u Ligu prvaka. Završili smo u skupini s izrazito jakim momčadima, a danas se ovoj mladoj ekipi dogodilo i ovo", smatra Jurčić.

A može li se ovaj poraz od Lyona nazvati sramotnim? "U svakom slučaju nije ugodan, ali okolnosti su takve koje diktiraju takve poraze", kaže Dinamov trener.

Neizbježno je bilo i pitanje očekuje li Krunoslav Jurčić da uprava Dinama razmotri njegov status trenera prve momčadi, nakon šest poraza u Ligi prvaka i Lyonove "sedmice" u zadnjem kolu.

"Je li se moglo napraviti i više u Ligi prvaka? Naravno, uvijek se može više, nismo mi željeli ovako proći. Ne želim tražiti alibije, ali mi u cijelom prvenstvu u fazi obrane provedemo ukupno 90 minuta, a u Ligi prvaka većinu svake pojedine utakmice provedemo braneći se. A imamo igrače koji preferiraju posjed lopte".

"Sve ovisi s kojeg se aspekta doživljava ovaj naš put. Ako se gleda iz perspektive da nismo igrali Ligu prvaka 12 godina, da smo vodeći u prvenstvu, da igramo Kup, da smo afirmirali mlade igrače - ne očekujem. Nakon ovakvih poraza uvijek postoji mogućnost, ali u teškim trenucima uvijek se treba vratiti na početak, na planove koje smo imali za sezonu, i tada sam ja miran".

Dinamo je nakon Madrida još jednom primio tri gola u jako kratkom razdoblju, makar se znalo da će poslije poluvremena Lyon krenuti po visoku pobjedu: "To je tipična situacija kada dolazi do blokade, to su tipične reakcije neiskusnih igrača. Nisam zadovoljan reakcijama u kriznim situacijama, reagirali smo loše, previše paralizirano, umjesto da se to pretvori u dodatnu agresiju".

"Naša tema u poluvremenu nije bila utakmica Reala, imali smo dovoljno svojih problema. Morali smo se pripremiti za drugo poluvrijeme", nastavio je Jurčić.

"Ostajem kod mišljenja da je bilo bolje igrati Ligu prvaka, nego se možda boriti za prolaz u Europskoj ligi, ako Ligu prvaka shvatimo kao školu za nešto dalje. A pitanje školuje li Dinamo igrače za druge klubove ako prodaje svoje mladiće nije za mene, makar, da, mislim da bi u tom slučaju moglo biti ovako svake jeseni", zaključio je Krunoslav Jurčić.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:7Lyon
Ajax0:3Real Madrid
1Real Madrid 619:2+1718
2Lyon 69:7+28
3Ajax 66:608
4Dinamo 63:22-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 12:20
    bivši nam ja vrli trener tvrdio da je liga prvaka velika škola pa eto samo me zanimareal 0-1lyon 0-2ajax 0-2ajax 4-0real 6-2lyon 1-7kakav si polaznik škole kad si od ispita sve lošiji i lošiji, čemu takvo školovanje, ostavi se onda škole očito nisi za to..budi ribič, soboslikar, pisac haiku... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 10:52
    Bla,bla,bla,bla,blabla,bla-ukratko jurcicevi odgovori. U LP nema pomoci sudaca kao u Vinkovcima u susretu sa Cibalijom gdje im je poklonjen bod doslovno. Ovako zavrsi u Europi svatko tko kupuje domace utakmice,Europa ne prasta i ne laze...
    Obrisan korisnik
  • javasluk08.12.2011. u 10:49
    A čvrsto sam vjerovao kako je hajdukovih 0:6 s Ajaxom 1993.g. najgore što se hrvatskim predstavnicima u euro natjecanjima može dogoditi! A ovaj latino Dinamo s Jurčićem je bljedunjav, bezličan od prvog dana! I moš mislit Jurčić se našao uvrijeđenim kad ga je Hrvoje Hrengek pitao kako s ovakvom... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 10:33
    Čestitam svima koji su imali hrabrosti odigrati dvojku kada su dinamovci najavljivali juriš na bodove
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.12.2011. u 07:49
    tečaj na lion 2,0 haha nkad lakše do para....
    Obrisan korisnik