Košarka

Najev: "Sinjanima ćemo pokazati da su gosti"

Sa Gripa:Bernard Jurišić • srijeda, 28.12.2011.
Najev: "Sinjanima ćemo pokazati da su gosti"
Foto: Bruno Karadža

Nakon pauze od gotovo 20 dana, košarkaši Splita u četvrtak kreću u završnu ovogodišnju bitku. U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića na Gripe stiže sinjski Alkar, a pobjednik će se plasirati za završni turnir...

Uz ogled Zadra i Cibone, Split i Alkar nude najviše zanimljivosti u okršajima za plasman na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Sinjani su na putu do Gripa slavili u Čakovcu i Šibeniku, posebno je iznenadila ova druga pobjeda proti favoriziranog Jolly JB-a, pa su se opet u gradu pod Kamičkom uzburkale košarkaške strasti i najavljuje "desant na Gripe". No, među četiri najbolja u kupu žele i Splićani:

Grad pružio ruku

Zraku optimizma na Gripe je donijela jučerašnja odluka Gradskog vijeća o uvrštavanju KK Splita u gradski budžet s iznosom od 2 milijuna kuna godišnje. Grad je po četvrti put produžio klubu koncesiju na korištenje dvorane, što je jedna od osnovnih pretpostavki za nastavak procesa preoblikovanja koji bi trebao biti put prema konačnom ozdravljenju zapostavljenog splitskog sportskog branda.

"Interes kluba mora biti na prvom mjestu i preoblikovanje mora biti prioritet i jedini spas za klub. Proces je započet prije nekoliko godina, no još sve stoji u mjestu. Nije se duboko ušlo u taj problem, možda smo i mi iz kluba mogli sve to skupa više forsirati i 'tjerati' da se s tim nastavi, ali nadam se da će se sad to konačno pokrenuti i dovršiti. Mislim da KK Split ima moralno pravo očekivati da mu se pomogne jer je ovaj klub napravio puno za sportsku povijest ovog grada i ovog sporta u Hrvatskoj", rekao je direktor Petar Škovrlj.

"U zadnje vrijeme naše utakmice s Alkarom su uvijek zanimljive. Velika je stvar plasirati se na završni turnir kupa u situaciji u kojoj se nalazimo i pokušat ćemo sve da to ostvarimo. Prvo mjesto u A-1 ligi nam je omogućilo da izbjegnemo tri zagrebačka kluba i pruža nam se dobra prigoda ući među četiri najbolja", rekao je trener Žutih Mladen Vušković, istaknuvši ključne točke koje će odrediti pobjednika:

"Pokušat ćemo obranom spriječiti njihov šut za tri poena, a mislim da smo pod košem jači. Teško je uz sve probleme koji nas prate držati visoki ritam, ali vjerujem da će u igračima biti i snage i motiva da ovu utakmicu dobijemo."

Splićani su i ove jeseni nepobjedivi na Gripama u prvenstvu, a to žele ostvariti i u kupu. Prije mjesec i pol Žuti su uvjerljivo slavili u Sinju, a upravo u toj utakmici u momčad se nakon polugodišnje pauze vratio 19-godišnji centar Filip Najev. I on uoči četvrtka (19h) upozorava na najjače oružje Sinjana:

"Moramo se čuvati njihovog vanjskog šuta, to je ključ utakmice. Svjesni smo da će oni imati puno svojih navijača na Gripama, ali moramo im od prve minute dati na znanje da nisu kod kuće, nego na našem parketu."

Teška financijska situacija u klubu iznjedrila je priče o štrajku igrača nakon utakmice protiv Alkara. "To ćemo još vidjeti", kaže Najev.

S koliko ozbiljnosti sinjski klub pristupa ovom ogledu svjedoči podatak da su zatražili (i dobili) termin za trening na Gripama večeras. Velik broj navijača sinjskog kluba očekuje se u četvrtak na Gripama, a iz splitskog kluba se nadaju da će se završnoj predstavi u 2011. godini odazvati i veliki broj navijača domaće momčadi.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2011. u 18:43
    Spriječiti šut za tri poena? Moguće Spriječiti Maligane? Nemoguće Mi smo Sinjani, Alkar je naš!!!!! Gggggooooonnniiiii !!!!!
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina28.12.2011. u 18:11
    opa! KK Split će opet dobit 2 milijuna kuna. znači da neće biti ništa od štrajka. i na kraju sva ta lova će otić u pokrivanje starih dugova, baš kao što smo već navikli u hrvatskoj košarci. Škovrlj odlazi! dosta je bilo tvog "upravljanja" i tvog višegodišnjeg "preoblikovanja"... [više na forumu]
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik28.12.2011. u 17:40
    ajme majko, koliko ce nas bit sutra u splitu :O
    Obrisan korisnik
  • canastra28.12.2011. u 16:55
    hea hea splićani
    canastra
  • Obrisan korisnik28.12.2011. u 14:25
    ajmo alkar...ajmo maligani
    Obrisan korisnik