Košarka

I Cedevita u završnici Kupa

Branko Barić • petak, 30.12.2011.
I Cedevita u završnici Kupa
Foto: Kristijan Komarica

Odigran je i posljednji četvrtfinalni dvoboj Kupa Krešimira Ćosića, nakon kojeg smo dobili i četvrtog putnika na završni turnir. Iako nisu uspjeli napraviti senzaciju, košarkaši Darde pružili su dostojan otpor trenutno najboljoj hrvatskoj momčadi...

Nitko u Dardi nije očekivao kako će se slavonska momčad preko moćne Cedevite dokopati završnice domaćeg kupa, no želja im je bila pružiti što jači otpor i dostojno se suprotstaviti ekipi koja konkurira za sam vrh u regionalnoj ABA ligi. Želja im se u potpunosti ostvarila, budući da su se Zagrepčani za pobjedu morali puno više oznojiti i potrošiti nego je to Dražen Anzulović priželjkivao.

"Dobra pouka za budućnost"

Dražen Anzulović očekivano nakon susreta nije bio presretan igrom svoje momčadi. Posebno ga je naljutio pristup njegovih igrača u prvih 20 minuta: "To nam je velika pouka za sljedeće utakmice koje nas čekaju s objektivno slabijim protivnicima. U prvom poluvremenu smo vidjeli način na koji nipošto ne treba igrati, a u drugom ono kako treba igrati u ovakvim utakmicama. Kvaliteta na papiru ne znači ništa, samo ono što pokažeš na terenu, a mi to tijekom prvog poluvremena nismo pokazali. No, na vrijeme smo se vratili i mislim da nam je ovo bila dobra pouka za budućnost."

Nakon prvih deset minuta susreta Cedevita ima minimalnih 17:16, no na krilima Veljka Budimira domaćini fantastično odrađuju drugu dionicu i odlaze na ugodnih 39:30. Bio je to više nego dovoljan razlog za buđenje Dontayea Drapera koji s četiri trice u trećoj četvrtini vraća stvari na svoje mjesto i svojoj momčadi uoči posljednje dionice donosi pet poena prednosti, pri čemu je imao veliku pomoć raspoloženih Owensa i Opačka.

Darda je čuvala svoje izglede za pobjedu sve do 36. minute kada je na semaforu 65:69, no pet uzastopnih poena gostiju u naredne dvije minute definitivno su prelomili susret.

U konačnih 71:80 najefikasniji kod pobjednika bio je Chris Owens s 21 poenom i sedam skokova, dok je Draper ubacio poen manje uz šut za tricu 5/8. Najistaknutiji kod domaćih bio je Budimir s 26 poena i šest skokova.

Cedevita se ovom pobjedom tako pridružila Zagrebu, Zadru i Splitu koji su još jučer izborili plasman u polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 13:02
    Darda nije u slavoniji vec u baranji tako da je ovo baranjska momcad a ne slavonska ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.12.2011. u 00:30
    -9 na poluvremenu, +9 na kraju...
    Obrisan korisnik