Košarka

Sobin: "Pobjeda unatoč problemima"

Sa Gripa:Bernard Jurišić • četvrtak, 29.12.2011.
Sobin: "Pobjeda unatoč problemima"
Foto: Duje Bonačić

Sinjani su na Gripama dobili navijački, a Splićani košarkaški dvoboj. Žuti su se nakon nekoliko godina opet plasirali na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića gdje ih čekaju Zadar, Zagreb i vjerojatno Cedevita...

Split je 2011. godinu nakon prvog mjesta u A-1 ligi okrunio i plasmanom među četiri najbolja u Kupu Krešimira Ćosića, gdje ga nije bilo već nekoliko godina. Pobjedom protiv Alkara na "sinjskim Gripama" Žuti su zaključili još jednu godinu besparice.

"Čestitam svojim igračima, bojao sam se da im motivacija u večerašnjoj utakmici ne bude problem. Smogli smo snage pokazati pravo lice, plasirali smo se na Final Four i napravili puno u odnosu na očekivanja na početku sezone", zadovoljan je bio trener Žutih Mladen Vušković.

Vezane vijesti

I kapetan Josip Sobin čestitao je svojim suigračima, naglasivši kako su "unatoč velikim financijskim i međuljudskim problemima unutar kluba skupili snagu za pobjedu". "Znali smo da će doći puno njihovih navijača, zato smo ih od početka htjeli smiriti i kontrolirati rezultat. To nam je i uspjelo."

Prije utakmice se spominjalo da bi splitski igrači nakon Alkara mogli u štrajk, no igrači su tu odluku odgodili za naredni tjedan. "Nezadovoljstvo je veliko, predsjednik nam je obećao jednu plaću do Božića, a nismo je dobili. Nadam se da će se nešto uskoro promijeniti, a momčad će u ponedjeljak odlučiti hoće li nastaviti trenirati."

Trener Alkara Damir Domazet žalio je za lošim otvaranjem susreta: "Loše smo otvorili susret, promašili puno šuteva i Split je rano stvorio prednost. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali Subotić i Sobin su u ključnim trenucima pogađali kad bismo se mi približili. Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi."

Kup Krešimira Ćosića

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina06.01.2012. u 16:49
    suci su bili loši i griješili su na obje strane, ali sigurno nisu bili tendenciozni. Split je bio za klasu jači od Alkara. o krađi mogu pričati jedino ljubomorni i pristrani mulci, koji nemaju poštovanja prema trostrukom evropskom prvaku, jer su baš u to vrijeme zamijenili vrtić s osnovnom školom.
    pikepiletina
  • Kojot_5002.01.2012. u 11:37
    hahah pa šta očekuješ pa svaka navijačka skupina zvižđe svojim protivnicima (btw. suci su nas pokrali!)
    Kojot_50
  • crveni0930.12.2011. u 21:41
    znalo se da će Sinjani doć napaljeni i po meni utakmica je bila očekivano žestoka,to su sve mladi nabrijani momci i nije to ništa čudno.....a u publici očekivano temperamentni Sinjani nisu se lako mirili sa negativnim rezultatom pa je nešto sitno zaiskrilo,ali ništa posebno ! bar je bila malo... [više na forumu]
    crveni09
  • pikepiletina30.12.2011. u 13:01
    jedini koji su bili napaljeni na tuču od početka do kraja su bili Maligani. toliko mržnje nisam ni u snu mogao zamisliti od susjeda. kako vas nije sram zviždati Josipu Sobinu, čiji je otac donio vašem klubu najveće rezultate?!
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik30.12.2011. u 10:51
    "unatoč velikim financijskim i međuljudskim problemima unutar kluba skupili snagu za pobjedu". "Znali smo da će doći puno njihovih navijača, zato smo ih od početka htjeli smiriti i kontrolirati rezultat. To nam je i uspjelo." SVI ŽUTI A POSEBNO SOBIN SU BILI NAPALJENI NA TUČU
    Obrisan korisnik