Zimski sportovi

Noens: "Imam dobar osjećaj"

S Trga bana Jelačića:Ana Legradi • ponedjeljak, 02.01.2012.
Noens: "Imam dobar osjećaj"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolje slalomašice svijeta sutra na Sljemenu kreću u lov na titulu Snježne kraljice. Francuskinja Nastasia Noens se ne smatra favoritom utrke jer se još uvijek vraća u formu, ali neće lako odustati od borbe. Kanađanka Marie-Michele Gagnon će biti zadovoljna ako doskija među prvih deset.

Najbolja francuska slalomašica Nastasia Noens, trenutno 12. u poretku slalomašica, prošle je godine na Sljemenu u ciljnu ravninu doskijala šesta. Danas je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića izvukla broj 11. "Nadam se dobroj utrci, imam dobar osjećaj. Ove sezone se vraćam u formu i nadam se dobrom rezultatu na Sljemenu, možda će broj 11 biti moj sretni broj."

Noens je u ožujku prošle sezone na finalu Svjetskog kupa u Lenzerheideu ozlijedila ligamente lijevog koljena te je bila odmah podvrgnuta operativnom zahvatu. Ozljeda ju je udaljila od treninga i skijanja na šest mjeseci, a ove sezone skija, kako sama tvrdi, s određenom dozom nesigurnosti. 23-godišnja Francuskinja u Zagrebu je po peti puta.

Kanađanka Marie-Michele Gagnon sutra starta s 12. pozicije. "Mislim da je Zagreb pomalo nesretan grad za kanadske slalomaše. Nadam se da ću biti među prvih deset, ali bit ću zadovoljna s bilo kakvim rezultatom."

Šveđanka Frida Hansdotter, 15. u poretku najboljih slalomašica Svjetskog kupa, izvukla je broj 13, ali se nada kako će to biti njen sretan broj. "Rođena sam 13. prosinca, pa se nadam da će mi taj broj sutra donijeti sreću."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!