Zimski sportovi

Noens: "Schild je zaista kraljica"

Sa Sljemena:Josip Tolić • utorak, 03.01.2012.
Noens: "Schild je zaista kraljica"
Foto: Ivan Lacković

Nakon druge vožnje Vip Snow Queen Trophyja Tanja Poutiainen izjavila je kako je zadovoljna šestim mjestom, Lindsey Vonn sretna je što je bitno popravila plasman dodavši da će navijati za Ivicu Kostelića na muškoj utrci, a Nastasia Noens, koja je malo podbacila, imala je samo riječi hvale za pobjednicu Schild.

Tanja Poutiainen nije razočarana konačnim plasmanom: "Propustila sam podij, ali šesto mjesto je također dobro. Skijala sam dobro danas, uz nekoliko pogrešaka, no morate riskirati ako želite dobar plasman." O sjajnom nastupu Marlies Schild rekla je tek: "Zapanjujuće."

Iako je jedva hodala nakon prve vožnje, Lindsey Vonn u drugoj je utrci bitno popravila plasman i s 24. pozicije došla na devetu: "Uzela sam neke lijekove nakon prve vožnje i osjećala sam se bolje. Pokušala sam skijati najbolje što mogu i ispalo je bolje nego što sam se nadala. Sretna sam ovim rezultatom."

Upitana koga priželjkuje kao pobjednika muške utrke, nije dvojila: "To je Ivica, naravno. Navijat ću za njega. Uvijek je dobro vidjeti da pobjeđuje netko tko dolazi iz zemlje i grada organizatora", dodavši kako voli Zagreb jer navijači podržavaju sve natjecateljice i stvaraju sjajnu atmosferu.

Samo za Sportnet Francuskinja Nastasia Noens koja je završila na desetoj poziciji, rekla je da nije sretna rezultatom, no svakako jest organizacijom: "Nisam sretna, u drugoj sam vožnji išla nešto sporije, no volim ovu utrku i nadam se da ću iduću godinu biti bolja." Novu-staru snježnu kraljicu Schild prozvala je upravo tako - kraljicom, dodavši kako je sjajna sportašica.

Slovakinja Veronika Zuzulová utrku je završila na 13. mjestu, poboljšavši plasman za dvije pozicije u odnosu na prvu vožnju, no nije bila pretjerano zadovoljna: "Staza je bila jako teška, a snijeg zbog vremena nije bio dobar", zaključivši kako je publika bila fantastična i kako je njena favoritkinja za konačnu pobjedu Marlies Schild.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 23:17
    U slalomu Schild podsjeća na Janicu, ali Janica je bila kompletnija skijašica. Bilo je tu još vrhunskih slalomašica poput Vreni Schneider, Schild je definitivno na toj razini.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2012. u 22:03
    Takvu slalomašicu kao Marlies Schild vidio sam samo jednom prije. Janicu Kostelić. Najbolji opis njenih vožnji je: zapanjujuće.
    Obrisan korisnik