Rukomet

Čupić: "Moglo bi biti dobro i lijepo"

Ivana Strahija • nedjelja, 08.01.2012.
Čupić: "Moglo bi biti dobro i lijepo"
Foto: Davor Sajko

Ivan Čupić, Mirko Alilović i Domagoj Duvnjak svojim su igrama zaradili titule najboljih pojedinaca Croatia cupa, a trojka je prokomentirala igru reprezentacije i pripreme koje su ušle u samu završnicu.

Sa 17 postignutih golova Ivan Čupić osvojio je titulu najboljeg strijelca Croatia cupa. On sam izuzetno je zadovoljan time kako je Hrvatska odigrala sva tri susreta: "Iz utakmice u utakmicu smo se dizali, zakazali smo doduše u posljednjih desetak minuta utakmice protiv Švedske, ali važno da smo i to pobijedili. Ušli smo u taj pobjednički mentalitet i najvažnije od svega za nas sada jest koncentrirati se na Island."

Atmosfera u svlačionici je odlična, kazalo je hrvatsko krilo: "Imamo još desetak dana do prve utakmice, nadamo se da će se Ivano i Drago vratiti i da ćemo biti kompletni."

Hvala Osijeku

Vezane vijesti

Osječani su kupili 8500 karata u tri dana Croatia cupa, a posebno je posljednjeg dana atmosfera u gledalištu bila odlična. Od strane HRS-a domaćinima su stigle srdačne zahvale, a i sva trojica igrača u svojim su izjavama istaknuli koliko je lijepo bilo u Osijeku za vrijeme trajanja turnira, kao i priprema.

Malo je Čupić analizirao igru sebe i suigrača, pa je rekao: "Pristup nam je bio odličan, 'bacali smo se na glavu', obrana nam je, kao i transformacija, bila dobra… Mislim da izbornik može biti zadovoljan radom na svakoj od pozicija, a ako nastavimo tako igrati, moglo bi biti dobro i lijepo."

Najbolji golman turnira je Mirko Alilović, koji je sigurno razveselio puni Gradski vrt dobrim rolama pred hrvatskim golom: "Dobro je, iako je bilo lopti koje nisu trebale ući. No, imam još vremena za završno uigravanje s obranom i vjerujem da će za prvu utakmicu sve biti 100 posto spremno."

Potvrdio je golman Veszprema da se Hrvatska u potpunosti koncentrira na prvu utakmicu, onu protiv Islanda: "Mislim da je to ispravno, Island nam je najjači protivnik u skupini i s njime ćemo se boriti oko toga tko će prenijeti četiri boda iz skupine."

Za ozljede Balića i Vukovića ne treba previše brinuti, dodaje Alilović: "Uvijek imamo ozlijeđene, a na kraju opet svi igramo."

Titula najboljeg igrača turnira pripala je Domagoju Duvnjaku, koji je posljednju utakmicu Croatia cupa prokomentirao riječima: "Odigrali smo odličnih 50 minuta i onda nam se dogodio pad u posljednjih deset minuta, to nam se ne bi smjelo događati."

O ambicijama na Europskom prvenstvu Duvnjak kaže: "One su uvijek velike, imamo odličnu ekipu, stvarno nam trebaju Ivano i Drago zbog kvalitete i iskustva. S Islandom smo uvijek u nekakvom egalu, ta će nam utakmica pokazati gdje smo, a ja se nadam pobjedi."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2012. u 09:21
    moglo bi čupko, moglo bi! imam neki dobar osjećaj...iako...strah me....jer i dalje imamo konja golužu na klupi i mlitavog kopljara u igri! mirko je ponovo proradio, jer s njim sada ipak radi stručnjak zorko, a ne wanna be celebrity šola! ako budemo imali 12-15 obrana golmana na svakoj tekmi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik