Rukomet

Musa: "Uz malo sreće, možemo visoko"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 09.01.2012.
Musa: "Uz malo sreće, možemo visoko"
Foto: Dario Dodić

U odličnom tonu hrvatski su rukometaši zaključili Croatia cup te ozbiljno krenuli u završnicu priprema. Europsko prvenstvo počinje idućeg ponedjeljka i do tada treba popraviti sve greške, naglašava izbornik Goluža.

Dan po završetku Croatia cupa izbornik Slavko Goluža kaže: "Trebamo popraviti detalje, važne za našu igru."

S popravljanjem onog što ne valja hrvatska rukometna reprezentacija počela je već danas: "Pet dana koliko je preostalo trebamo maksimalno iskoristiti i kod igrača povećati snagu i brzinu. Treninzi će biti kraći, ali će biti eksplozivni, s dosta trke."

Također, konačno će se Hrvati posvetiti napadu: "Uvježbavat ćemo sad i napad na sve vrste obrane. Slovenija igra neku plitku 3-2-1, Norvežani i Island igraju 6-0 i na tome trebamo poraditi, kao i na igri s igračem više."

Posjeta đakovačkoj katedrali

Hrvatski rukometaši posjetili su đakovačku katedralu, gdje ih je primio nadbiskup Marin Srakić. Uz dodijeljeni blagoslov, nadbiskup je rukometašima poželio uspjeh u Srbiji.

Damir Bičanić pak se osvrnuo na Croatia cup i kazao: "Pokazali smo vrhunski rukomet, a posebno smo protiv Irana pokazali vrlo dobro zalaganje. Svoju borbu smo prenijeli i na publiku, koja je bila fantastična."

Bičanić misli da je obrana ključ svega: "To se vidjelo i na turniru. Kad smo igrali dobru obranu i tranzicija je bila dobra, a rezultat je bio na našoj strani."

Željko Musa proslavio je rođendan, kojeg je "zasladio" golom protiv Švedske. Zahvalio je dvorani koja mu je pjevala Sretan rođendan, no vremena za slavlje nije bilo previše, jer su u jeku pripreme za Island: "Svi s kojima pričam kažu da je ovo Prvenstvo izuzetno jako, a također se slažu da je Island jedna od dominantnih reprezentacija u svjetskom rukometu. Raduje me susret sa Slovencima, to je mlada i poletna ekipa. Nemaju vanjskih lijevih pucača, ali imaju brzih srednjih i dva brza desna vanjska."

Napeto će biti i s Norvežanima, misli Musa: "S Norvežanima smo se uvijek mučili, sigurno će im nedostajati golman, ali to će biti super utakmica. Mislim da možemo visoko na ovom Prvenstvu, naravno, treba imati sreće, ali sve ovisi o tome kako se mi postavimo od prve minute."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 02:51
    pa cupic je siguran a horvat je prije zrnica jer igra u zarebu i to je to!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 15:32
    Treba pustit i Loserta da brani i u ključnim trenutcima..Ne samo Mirka forsat...Venio bi pod stare dane ko i Šola čuda radit :) Pozdrav svima i bez svađe :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 13:10
    @razumko Daj mi reci jel imaš možda neku promjedbu na Čupićevu igru (i ja sam u početku bio skeptičan zašto je Čupić unutra nakon kaj je veći dio polusezone proveo ozljeđen) al' sam se uskoro ugrizo za jezik, odigrao je fenomenalno, kad je u kontri uvjek ide do kraja ide na glavu a s Horvatom može... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 11:12
    berorakun@ i philly@ sve stoji da je horvat u dobroj formi, ali ljudi zrnic je na zadnjem SP bio najbolji od njih trojice, dakle on ne otpada, neka bira izmedju cupica i horvata, a to koliko se cijeni koliko tko igra pokazuje da medju 28 na sirem pozivu je matulic drugo krilo zagreba, koji je po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 10:38
    možda je Piksy mislio na Horvata, al onda mu ovo s formom baš ne ide u prilog...
    Obrisan korisnik