Rukomet

Šveđani "razmontirali" Ruse

Ivan Dominik • srijeda, 11.01.2012.
Šveđani "razmontirali" Ruse
Foto: Dario Dodić

Nakon poraza od Hrvatske na nedavno završenom Croatia kupu, Švedska rukometna reprezentacija nastavila je s uigravanjem za Europsko prvenstvo. Tako su Šveđani kod kuće u Kristianstadu ugostili nejaku Rusiju. Bila je to demonstracija moći i znanja domaćih rukometaša koji su u gotovo kompletnom sastavu pobijedili Ruse rezultatom 27:19.

Najbolja vijest za Švedsku rukometnu reprezentaciju, u odnosu na utakmicu s Hrvatskom, bila je povratak Dalibora Dodera. Razigravač i srednji vanjski nacionalne vrste bio je ključan u pobjedi protiv Rusa uz standardno dobru i čvrstu obranu. Odabranici Staffana Olssona i Ole Lindgrena ostavili su svoje goste bez šanse, premda je već dulje vrijeme poznato da Rusija nije što je nekad bila.

U svoju pretposljednju prijateljsku utakmicu prije početka najvažnijeg rukometnog događaja godine, uz naravno Olimpijske igre, domaćini su ušli žustro i jako. Samo 15 minuta od početka utakmice već su imali prednost od pet golova razlike (9:4). Vratari su na čelu s članom Kiela, Andreasom Palickom briljirali, a povratnici Doder i Kim Ekdahl du Rietz su jednoliko upošljavali svoje suigrače.

Na poluvremenu je bilo 15:10 za domaćina, a u nastavku je krenulo istim tempom. Švedi su samo pojačavali i u obrani i u napadu, a kada su Rusi pred kraj samog dvoboja ostali bez snage, domaća je momčad otišla na +8 te tom razlikom privela utakmicu kraju. Zadovoljni su predstavom bili igrači, navijači i izbornici domaće momčadi: ''Imamo koncentriranu igru, ali još uvijek ima malo više agresivnosti u nama i može biti niži broj grešaka", kazao je Ola Lindgren.

Kod Šveđana su najefikasniji bili Kim Andersson i Jonathan Stenbacken s po četiri gola, a osim izvrsnih vratara pridružio im se i Andreas Nilsson s tri gola. Cijela je momčad djelovala kompaktno i moćno što nije bio slučaj kod Rusije koju je predvodio Pavel Atman s četiri gola. Najveće uzdanice momčadi s istoka Europe, Konstantin Igropulo, Eduard Kokšarov, nisu mogle probiti obranu domaćih.

U srijedu navečer iste će se reprezentacije susresti po drugi puta, no ovoga puta u Malmöu. To će biti posljednja pripremna utakmica za Šveđane koji sigurno ne žele razočarati navijače u jednom od svojih najvećih gradova. Švedska će i u toj utakmici biti bez Marcusa Ahlma i Jonasa Källmana koji zbog ozljeda propuštaju Europsko prvenstvo.

Prijateljski pripremni susret:
Švedska - Rusija 27:19

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 16:38
    Još im igra Eduard Kokšarov koji ima 37 godina.Fale mi jaki Rusi,nažalost sad su nikakvi,uvijek sam mrzio one šampionske Švede jer su imali sramnu sudačku pomoć u finalima EP 2000 i 02 te u finalu SP 1999!Kad se sjetim onih jaki Rusa sa Lavrovom i Sukošjanom na golu,Gopinom,Kokšarovim,Voronjinom i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 15:22
    rusi su totalno propali, kao i slovenci i njemci.
    Obrisan korisnik