Rukomet

Goluža: "Moramo igrati jednostavnije"

Ivana Strahija • srijeda, 18.01.2012.
Goluža: "Moramo igrati jednostavnije"
Foto: EPA

Hrvatski rukometni izbornik ukratko je analizirao utakmicu protiv Slovenije te kazao kako nije zadovoljan time što su njegovi igrači sami dopustili Slovencima da se "vraćaju u život".

"Mi smo utakmicu napravili 'zanimljivom'", rekao je izbornik Slavko Goluža. "U prvom smo poluvremenu došli do tri-četiri razlike i onda napravili greške koje nismo smjeli, čime smo vratili Slovence u život umjesto da smo ih dotukli. Isto i u drugom poluvremenu. Trebamo igrati jednostavnije."

Goluža je kratko analizirao utakmicu: "Imali smo veliki pritisak na trojku i četvorku u obrani, gdje su bili Vori i Gojun, a Slovenci su to koristili kasnije sve više. Mi smo u mislima već bili na Norveškoj. Sami smo krivi za tako neizvjesnu utakmicu, trebali smo biti mirniji i koncentriraniji."

Objasnio je Goluža i velik broj igrača koji su igrali protiv Slovenije: "Ivana nisam želio trošiti, moram ga čuvati za drugi krug, no želio sam da svi igraju, to je bio cilj. Protiv Islanda to nismo mogli jer smo imali konstantni pritisak. Rukomet nije bilo lijep, sve su utakmice na Euru napete i na dva gola."

Dva boda su na kraju ipak upisana, kolikogod "gusto" bilo, a za prenošenje četiri boda u Novi Sad Hrvatska mora pobijediti i Norvešku. "U ovom prvom dijelu imali smo par ciljeva, dva smo ispunili i idemo prema trećem. Očekuje nas jako teška utakmica, kao protiv Islanda", kaže Goluža.

Poznaje igru Norveške, pa očekuje: "Norvežani igraju dosta agresivno obranu 6-0 i mnogo trče, a igraju dosta i na liniju. To moramo riješiti, nije bilo dobro u završnici utakmice kad smo se previše opustili. Znamo dobro koliko nam pobjeda nosi, zasukat ćemo rukave i izaći krvavih koljena s terena."

Misli izbornika Goluže već idu prema glavnoj rundi: "Prenošenje četiri boda je imperativ, znamo da nas čekaju Francuska, Španjolska, Mađarska, Rusija, ne znamo tko će sve biti, no moramo napraviti sve da prenesemo četiri boda."

Euro 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija29:31Hrvatska
Island34:32Norveška
1Hrvatska 388:78+106
2Slovenija 390:91-12
3Island 395:97-22
4Norveška 380:87-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2012. u 10:12
    imao sam pravo jučer, kada sam napisao da ćemo igrati izjednačeno do 50-te minute, ubaciti u viši brzinu i dobiti dva razlike. Bravo našima!
    Obrisan korisnik