Zimski sportovi

Kostelić: "Sramota je neizbrisiva"

Damir Žbulj • nedjelja, 22.01.2012.
Kostelić: "Sramota je neizbrisiva"
Foto: Kristijan Komarica

Šampion Ivica Kostelić ponovno je briljirao na stazi u Kitzbühelu. Uz osvojeno treće mjestu u slalomu, upisao je pobjedu i u kombinaciji, pribrojivši svom kontu novih 160 bodova. No, nakon utrke, umjesto veselja, iz njegovih usta izlazila je gorčina potezima kolega na stazi.

Ivica Kostelić ponovno je pokorio konkurenciju u kombinaciju u Kitzbühelu, dok je i u slalomu završio na fantastičnoj trećoj poziciji. Aktualni branitelj naslova preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali nakon odvoženih utrka nije mogao sakriti razočaranje ponašanjem nekih svojih kolega.

"Bio je ovo težak vikend, prvenstveno zbog pada na treningu spusta. Danas su bili dosta teški uvjeti, dao sam sve od sebe u drugom laufu, napravio sam dvije velike greške, ali hvala Bogu što me pridržao da ne ispadnem, kao što me pridržao i u spustu" kazao je za kamere HRT-a Kostelić.

No, vodeći u Svjetskom kupu bio je izuzetno razočaran ponašanjem nekih kolega na stazi, ali i odlukama sudaca na stazi, koji su i nakon prve vožnje prvo diskvalificirali Marcela Hirschera zbog haklanja vrata da bi ga ipak vratili u poredak. Hirscher je i u drugoj vožnji ponovio istu grešku, ipak je izbačen iz poretka ove utrke, ali ostali su repovi i nakon nastupa nekih skijaša na Sljemenu, što je posebno pogodilo hrvatskog skijaškog kralja: "Trebali su biti diskvalificiran i Hirscher i Neureuther u Zagrebu, čime bi ja bio pobjednik. Netko je rekao da je to samo jedna utrka, jedna pobjeda, a njihova sramota će ostati zauvijek."

Komentirao je Kostelić još malo svoj nastup ovog vikenda, nakon teškog, ali na svu sreću, pada bez težih posljedica za njegovo zdravlje: "Pad nikada nije dobrodošao, a srećom sam završio samo s lakšim ozljedama. Nisam jednostavno našao taktiku za ovaj snijeg, a malo mi je i noga smetala. Spust je bio skraćen za pola, nedostajao je onaj tehnički dio, ali sve u svemu mogu biti zadovoljan."

"Prvu vožnju slaloma postavio je majstor (op.a. otac Ante), dok je drugi lauf bio pun rupa. Deville se majstorski spustio i sve čestitke," kazao je Kostelić.

No, za kraj razgovora još jednom nije mogao sakriti svoje razočaranje ponašanjem svojih suparnika, koji bez obzira na svjesne greške na stazi, nastavljaju i završavaju utrke do kraja, kao da se ništa nije dogodilo: "Sramota je neizbrisiva, ali idemo dalje, Schladming je pred nama!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 15:29
    Svaka čast i u sportskom i u ljudskom smislu Ivice:)!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 10:25
    hirscher i neuerother....tu su fina 'euro gospoda', kojoj se dive neki glupi hrvati. Ivica je za njih izmislio gospoštinu i sportski duh! Naklon do poda Ivici, za hrabrost, za to što je rekao ono što treba reći, bez uvijanja! čestitke de villu na pobjedi i natku na 9. mjestu u kombinaciji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 10:19
    Ivica=gospodin+vrhunski sportaš Hirsher=nije ni do koljena Ivici ... ni kao sportaš a da o čovječnosti ni ne govorim ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2012. u 21:29
    kako na stazi tako i pred mikrafonom, profesorski
    Obrisan korisnik
  • ElKun1022.01.2012. u 20:13
    Sad gledam Medveščaka i ista stvar se događa u EBEL-u, Austrijanci imaju monopol nad sudcima. Velika sramota za austrijski sport.. profesore, samo hrabro naprijed, globusi su tvoji !
    ElKun10