Zimski sportovi

Hirscher: "Nije Kostelić tu da odlučuje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.01.2012.
Hirscher: "Nije Kostelić tu da odlučuje"
Foto: EPA

Ivica Kostelić je poslije nedjeljnog nastupa jasno poručio što misli o pogreškama Marcela Hirschera, istaknuvši kako će njegova sramota ostati neizbrisiva, a oglasio se i austrijski skijaš...

Marcel Hirscher svojim se slalomskim pobjedama prometnuo u trenutačno najvećeg rivala Ivici Kosteliću, a hrvatski je skijaš, ujedno i branitelj naslova osvajača Velikog kristalnog globusa, bio izjavio kako je Hirscherova sramota zbog pobjeđivanja uz pogreške pri prolazu kroz vrata "neizbrisiva".

Ivica Kostelić: "Ta zbivanja su me ujedno i motivirala. Ne zaboravljam kada netko u sportu krši pravila, a vidio sam na vlastite oči da su Hirscher i Neureuther 'haklali' vrata u Zagrebu, to nije uopće upitno. Hirscher bi se trebao barem ispričati".

Spomenuo je Kostelić i Felixa Neureuthera, a Hirscher je za austrijski ORF rekao: "Neureuther i ja smo se dogovorili da moramo razgovarati s Kostelićem. Optužuje nas bez pravih dokaza, a optužbe su teške i ne shvaćam ih".

"Nije Kostelić tu da odlučuje", dodao je Hirscher.

Svoje je mišljenje iznio i pobjednik nedjeljnog slaloma u Kitzbühelu, Christian Deville, koji ne želi optuživati Hirschera, no naglasio je jednu drugu zanimljivost.

"Marcel Hirscher je dobar dečko i zato mu želim vjerovati. Poštujem ga. Međutim, od tisuću pogrešaka pri prolasku možda ne bih osjetio dvije - bio sam 'haklao' vrata na ljetnim treninzima u Argentini i još uvijek osjećam bolove zbog toga", kaže talijanski skijaš.

"Ivica Kostelić je pravi sportaš koji želi pošteno natjecanje. Ako izgubi, želi da to bude na pošteni način. A i ja sam bio skijaš i mislim da natjecatelj osjeti kada pogriješi. Marcel Hirscher je dobar skijaš i ne treba mu nešto ovakvo", dodao je svemu Vedran Pavlek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 00:57
    koji je to licemjer kao sada ivica nije tu da sudi,Ivica je tu da te pobjedi i ovako sa svim prevarama
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 22:57
    Deville je sve rekao - nije moguće da Hirscher 4 ili 5 puta hakla kolac i niti jednom to ne osjeti, i to 4-5 puta u 8 vožnji. Najobičniji prevarant.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 21:49
    Hirscher i Ivica su razgovarali i izgladili nesporazume. Ivica je dobio i pogledao snimke u HD rezoluciji i sad je jasno da Hirscher u Zagrebu nije haklao.  http://www.heute.at/sport/wintersport/art24291,651236
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 18:14
    Sjecam se ja prosle godine kad je bilo isto takvih sumnjivih poslova a haklanjem, pa je ivica komentirao: "... kad vozite, osjetite i list kad vam padne na skiju, a kamoli kad zahaklaš vrata.." - toliko o tome.. Ma, najbolje bi bilo da maknemo sva vrata i nek se zaljeću, jer OCITO... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 15:27
    gluposti sve skupa! Na žalost, izgleda da ni skijanje nije pošteđeno "namještanja" rezultata....ali neka. Ivica je dokazao da je fer sportaš i skijaš, koji do svojih pobjeda dolazi MUKOTRPNIM treninzima i RADOM, pa mu takvo nešto nisko ne treba....
    Obrisan korisnik