Zimski sportovi

Kostelić i Hirscher izgladili nesporazum

Josip Piršljin • utorak, 24.01.2012.
Kostelić i Hirscher izgladili nesporazum
Foto: Dejan Popek

Nakon što su se pojavile insinuacije da je Marcel Hirscher zajedno s Felixom Neureutherom "haklao" vrata na sljemenskom slalomu, to je jučer opovrgnuto pregledavanjem snimki, te su Kostelić i Hirscher u pomirljivom tonu najavili današnji slalom u Schladmingu.

Marcel Hirscher, jedan od glavnih konkurenata Ivici Kosteliću u borbi za Veliki kristalni globus, ipak nije "haklao" vrata na sljemenskom slalomu, kao ni Felix Neureuther. To je utvrđeno na sastanku vođa ekipa, a glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muške Günther Hujara prezentirao je prisutnima snimke druge vožnje Hirschera i Neureuthera na Sljemenu sa super slow motionom, te je utvrđeno da pogrešaka nije bilo.

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza, Vedran Pavlek, izjavio je kako su o pogreškama austrijskog skijaša saznali iz njihovog saveza, te da je na prvim snimkama doista izgledalo kako se radi o "haklanju": "Do subote navečer i objave austrijskih medija u kojima je prenesena izjava glavnog trenera muške austrijske reprezentacije Matthiasa Bertholda o priznanju 'haklanja' Marcela Hirschera na Sljemenu, nismo imali nikakvih saznanja o mogućim 'haklanjima', a samim time niti sumnji. Kada su se pojavile prve informacije o mogućem 'haklanju' pregledali smo dostupne snimke vožnji i na njima je izgledalo kao da su skijaši zaista 'haklali' vrata", rekao je.

"Dodatno ulje na vatru dolilo je Hirscherovo 'haklanje' vrata u Kitzbühelu i nastavak vožnje do cilja, te je normalno da je nakon toga svega Ivičina prva reakcija bila vrlo emotivna", zaključio je Pavlek.

Poslije tog sastanka Kostelić i Hirscher su razgovarali i izgladili sve nesporazume, te su na izvlačenju startnih brojeva za današnju utrku pozvali sve navijače na sportsko navijanje.

"Mislim da prvo moramo primiriti strasti, to je najvažnije. Želimo da sutra bude jedna fer utrka i da dogodine s korektnim navijanjem dočekamo Hirschera u Zagrebu. Imali smo jedan dugačak i iskren razgovor u kojem je Marcel pojasnio svoju situaciju i obećao da će u budućnosti puno više pažnje posvetiti da ne 'hakla' vrata i da kad to primijeti da izađe van", rekao je naš najbolji skijaš.

Kostelić je na kraju izjavio da poštuje Hirschera i vjeruje u njegov sportski duh: "Znao sam ja i prije da je Hirscher veliki sportaš, ali u jednom je momentu moja vjera bila poljuljana. On je izrazio želju za razgovorom i ja sam se odazvao na njegov poziv što nam je stvarno trebalo", zaključuje Kostelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 15:16
    haklati znači više manje kad ti kolac prođe između nogu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 14:02
    haklati bi se moglo reći nagaziti, jer u stvarnosti nagazi štap (doduše ne s nogom, nego sa skijom, pa bi možda bilo još bolje "zaskijati" :-) Drago mi je da su stvari izglađene - iako su vjerojatno izglađene na van. Iako, u skijanju postoji velika doza viteštva i poštovanja, koja se, nažalost, i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 13:52
    Jbg. Skijaški žargon. Haklati bi bilo zakvačiti, ali kad prevedeš, ne zvuči baš najprikladnije... "prešao je skijom s krive strane štapa"? :)
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo24.01.2012. u 12:41
    Možda kad uspore i Kitzbuhel otkriju da Marcel zapravo nije haklao, već regularno prošao..
    Dinaminjo
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 12:31
    Raiffeisen je izgladila stvar...EU kultura je pobijedila...idemo dalje...
    Obrisan korisnik