Košarka

Real slavio protiv Caje Laboral

Bojan Meštrović • nedjelja, 22.01.2012.
Real slavio protiv Caje Laboral
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U derbiju 17. kola ACB lige madridski Real je u drugom poluvremenu slomio otpor Caje Laboral i po broju pobjeda se izjednačio s Barcelonom. Ante Tomić je odigrao standardno dobro.

Real je u četvrtak sudjelovao u sjajnoj euroligaškoj utakmici protiv Unicaje, koju su pobijedili u posljednjim trenucima. Ante Tomić tada je odigrao odličnu partiju, a danas je protiv Caje Laboral bio na nešto slabijim brojkama, zabilježio je osam koševa i četiri skoka u 20 minuta igre.

U prvom poluvremenu igralo se koš za koš, a rezultat je cijelo vrijeme bio izjednačen. Tek krajem treće četvrtine Madriđani su uspjeli napraviti seriju 10:2 i odvojiti se na +8 (68:60). Caja se pokušavala vratiti u utakmicu i koševima Bjelice u 37. minuti smanjila zaostatak na 74:69, ali više od toga gosti nisu mogli.

Najbolji igrač utakmice bio je Felipe Reyes koji je završio s 18 koševa i deset skokova, a pomogao mu je Carlos Suarez sa 17 koševa. Kod Caje je najbolji još jednom bio Mirza Teletović (14 koš, 13 sk).

Stojić standardno, Barca jedva

Alicante je upisao važnu gostujuću pobjedu nad Estudiantesom, u kojoj je bivši hrvatski reprezentativac Mario Stojić odigrao na standardnoj razini i sudjelovao s pet koševa i tri skoka za 20 minuta provedenih u igri. Sredinom posljednje četvrtine rezultat je bio 60:65, ali su gosti tada postigli još pet poena u nizu i riješili utakmicu. Konačan rezultat bio je 68:76.

Sjajnu predstavu pružili su igrači Zaragoze na gostovanju u glavnom gradu Katalonije. Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena, a gosti su na ulasku u posljednju minutu čak imali vodstvo od +3 (61:64). Tada je, ipak, Juan Carlos Navarro pogodio osam slobodnih bacanja u nizu i donio Barceloni 14. pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu. Završilo je 71:68, a osim Navarra koji se zaustavio na 17 koševa, odličan je bio i Slovenac Erazem Lorbek sa 16 koševa i šest skokova.

Pretposljednja Murcia ugostila je Lagun Aro i devet minuta prije kraja činilo se da će domaćini slaviti petu pobjedu i odmaknut se sa začelja tablice. Murcia je u tim trenucima imala prednost od 15 poena (74:59), ali odlični dvojac PankoSalgado je uspio u preostalom vremenu preokrenuti utakmicu i doći do osmog mjesta u prvenstvu. Panko je zabio 23 koša uz sedam skokova, dok je Salgado završio s 21 košem.

ACB liga, 17. kolo:
Barcelona – CAI Zaragoza 71:68
Estudiantes – Alicante 68:76
Murcia – Lagun Aro 85:89
Joventut – Valencia 81:73
Fuenlabrada – Valladolid 65:54
Cajasol – Gran Canaria 75:70
Real Madrid – Caja Laboral 84:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!