Rukomet

Čupić: "Psihološki smo se istrošili"

Josip Tolić • nedjelja, 22.01.2012.
Čupić: "Psihološki smo se istrošili"
Foto: EPA

Nakon tijesnog poraza od Španjolske u prvom kolu skupine II Europskog rukometnog prvenstva (22:24), Ivan Čupić za HTV je izjavio kako se utakmica prelomila i uz sudačku "pomoć" te da su se suigrači psihološki potrošili u nastavku, a Blaženko Lacković poraz objašnjava velikim brojem tehničkih pogrešaka.

Prvi strijelac Hrvatske Ivan Čupić s pet pogodaka bio je svjestan kakva bitka čeka Kauboje u Novom Sadu: "Znali smo da nas čeka točno ovakva utakmica kakva je bila, s obje strane bile su jake obrane. Za svaki gol trebalo se bacati 'na glavu', izvući zadnji atom snage... Cijela je utakmica bila u egalu. Loše smo otvorili, vratili smo se, tijekom cijelog drugog poluvremena igralo se gol za gol. Na kraju, nekoliko sudačkih odluka, jedno isključenje kad nam je bilo bitno i tu su oni prelomili na jedan-dva razlike i završili utakmicu u svoju korist."

ČUPIĆ O NAVIJAČIMA

"Atmosfera je bila prelijepa. Ovim se putem zahvaljujem svima koji su došli i bodrili nas svih 60 minuta. Pokazali smo i njima i sebi da smo ostavili srce na parketu, da smo se borili, ali Španjolska je jedna odlična reprezentacija, u top 3 i nije sramota od njih izgubiti. Najbitnije je da dignemo glave, odmorimo se i u utorak pobijedimo prvu sljedeću utakmicu."

Blaženka Lackovića nije iznenadila duboka agresivna obrana Španjolaca: "Igrali su to već na turniru i znali smo da će vjerojatno tako i krenuti, kao što su u drugom poluvremenu krenuli sa 6-0; pripremili smo se za jedno i drugo. Bilo je nekoliko trenutaka kada smo mogli prelomiti utakmicu u našu korist i sa tom dobrom i čvrstom našom obranom možda smo mogli i riješiti utakmicu. Na žalost, imali smo malo previše tehničkih pogrešaka i nismo dobro odigrali drugo poluvrijeme."

Pad u nastavku pripisao je kvaliteti protivnika: "Španjolska je jedna fenomenalna ekipa, moramo biti svjesni toga da se od njih može izgubiti. Sigurno nam je svima jako teško danas, oni su odigrali jednu jako dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme igrali smo jako dobro i imali vodstvo od četiri-pet golova razlike. Tu smo trebali zadržati koncentraciju, no nismo uspjeli. U drugom smo isto dobro krenuli, dobro se držali, vratili se natrag na neriješeno 22:22, no jednostavno nismo imali dovoljno snage da napravimo taj korak prema pobjedi."

LACKOVIĆ O FRANCUSKOJ

"Ovi Francuzi možda su malo lošiji na ovom prvenstvu, ali sigurno će pronaći motiva igrati protiv nas. To će biti utakmica prepoznatljiva stila. I mi i oni igramo čvrste obrane, s puno tuče i teških golova. Vjerojatno će se utakmica odlučiti u 59. minuti, nadam se u našu korist."

Čupić je objasnio kako je u predahu izbornik Slavko Goluža tražio od igrača da mirno privedu utakmicu kraju: "Bio je dogovor da pokušamo prelomiti utakmicu u našu korist. Oni su se odmah na početku drugog poluvremena vratili, izjednačili i od osme-devete minute nastavka utakmica se odvijala gol za gol. Bilo je teško, svaka stativa, svaka obrana vratara značila je primiš gol na drugoj strani i gubiš jedan razlike. Psihološki smo se puno istrošili i išli smo u svaki napad kao da je zadnji. Na kraju smo mi bacili jednu krivu loptu, a oni su u idućem napadu zabili i, na žalost, prelomilo se ovaj put na njihovu stranu."

Lac je pohvalio publiku koja je dizala momčad u teškim trenucima: "Odlično. Došli su u jako velikom broju, bili su glasni i dobro se navijalo. Dobro su nas nosili iako smo krenuli loše u utakmicu. Vratili su nas natrag i okrenuli smo utakmicu u svoju korist. Šteta što tu nismo zadržali koncentraciju, bili malo pametniji. No, Španjolci su kvalitetni, treba im čestitati, a mi sve trebamo usmjeriti prema utorku."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 15:24
    Neka se nitko ne gušta još, i neka se ne nadaju da će nas samo tako izbaciti iz borbe za polufinale, jer NIŠTA nije još gotovo! IDEMOOOOOOOOOO:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 10:11
    prosuta pobjeda...nakon dugo vremena, baš sam se naživcirao i derao k'o vol! ali dobro....naši rukometaši su jedini vrijedni živciranja i podrške do samog kraja turnira! vjerujem u njih, bze obzira na ovaj glupi poraz. sada je idealna prilika da dobijemo Fr, i barem malo naplatimo ona 2 bolna... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 00:52
    ni sad mi nije jasno kako smo izgubili sve vrijeme smo bili u prednosti
    Obrisan korisnik
  • narada10823.01.2012. u 00:46
    narada108
  • Pezer23.01.2012. u 00:45
    Ajmo sad opet svi srati po Balicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dajte jbte,hvalite ga svi u prosle tri utakmice kako vuce kad je najpotrebnije uradi ono sto treba kad je najteze i sad jednu utakmicu odigra malo losije odmah krenu svi paljbu po njemu,a ne po npr. Voriju koji nije ni blizu onom... [više na forumu]
    Pezer