Rukomet

Rivera: ''Bio je to rukometni spektakl''

Ivan Dominik • ponedjeljak, 23.01.2012.
Rivera: ''Bio je to rukometni spektakl''
Foto: EPA

Nakon što su Španjolci preokrenuli rezultat u svoju korist i pobijedili Hrvatsku, svoje zadovoljstvo nisu mogli skrivati od javnosti. S dva važna boda nastavljaju borbu za ulazak u polufinale, a oko reprezentacije je stvorena izvanredna atmosfera. Sreći za Španjolce nema kraja, a zanimljiva su razmišljanja o utakmici ponudili Valero Rivera i Victor Tomas.

Najsretniji Španjolac u nedjelju navečer zasigurno je bio izbornik španjolske rukometne reprezentacije, Valero Rivera, koji je promjenama u sustavu igre nadmudrio svog kolegu na klupi Hrvatske. Rivera je komentirao događaje na parketu: ''Veoma sam zadovoljan predstavom svoje momčadi i rezultatom. Gubili smo na poluvremenu jer je Hrvatska igrala vrhunski u obrani, međutim uspjeli smo se poboljšati u drugom dijelu. Ovo je bila fantastična rukometna utakmica, pravi spektakl!''

U utakmici u kojoj su dominirale obrane, a vratari proglašeni najboljim igračima, presudio je mali broj golova Hrvatske u drugom dijelu (osam): ''Znali smo da je dobro početi s obranom 5-1 jer je ona učinkovita za umaranje hrvatskih igrača. Kasnije smo se prebacili na 6-0 i vrlo dobro smo je igrali do kraja utakmice. Samo napad nije bio dobar na početku, međutim i to se kasnije popravilo. Ne treba stvarati veliku euforiju zbog ove pobjede, ali sam njome i više nego zadovoljan'', dodao je španjolski izbornik.

Sličnog razmišljanja je i ljevoruki Victor Tomas, koji je s desnog krila Hrvatskoj stvarao brojne probleme: ''Presretan sam ovom pobjedom, a ključni trenutak utakmice je bila promjena naše obrane u sustav 6-0. To nam je dalo kvalitetu i snagu da ukrademo pokoju loptu i zabijemo lagane golove iz kontri. Dva zarađena boda su nam vitalna za nastavak turnira''.

Tomas je završio pozivom na oprez: ''Ne smijemo se sada opustiti, nema euforije i moramo igrati punom snagom sve dok i matematički ne osiguramo prolaz. I Slovenija i Island su danas pokazale da su kvalitetne momčadi, stoga moramo biti oprezni. Dosad smo odigrali puno teških utakmica i moramo čuvati snagu za završnicu pa želimo što prije i bezbolnije osigurati prolaz.''

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 15:22
    Neka se nitko ne gušta još, i neka se ne nadaju da će nas samo tako izbaciti iz borbe za polufinale, jer NIŠTA nije još gotovo! IDEMOOOOOOOOOO:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 10:07
    euskal....da, poraz je zaslužen, a najveći krivac je goluža. glave gore i idemo dalje! psihološki smo sada 'down', a Fr nam je bauk. međutim....ova Fr nije ni sjena one iz 2009. ili 2010., pa je sada idealna prilika da ih dobijemo (i tako odmah izbacimo iz polufinala). ajde dečki, samo hrabro!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 08:23
    Slažem se s Riverom! Mislim da su Španjolska i Hrvatska najbolje reprezentacije na turniru! Imaju širinu, mogućnost transformacije raznih obrana, zajedništvo! Znam da nam poraz ne odgovara, ali dojma sam da je poraz apsolutno sportski zaslužen! Kod nas obični ljudi misle da se pobjednik treba znati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik