Ostali sportovi

Tom Brady o Super Bowlu: "Jedva čekam"

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 23.01.2012.
Tom Brady o Super Bowlu: "Jedva čekam"
Foto: EPA

New England Patriotsi postali su prvaci AFC konferencije i pobjedom nad Baltimore Ravensima plasirali se u Super Bowl gdje ih 5. veljače čekaju New York Giantsi. Bit će to repriza iznimno uzbudljivog Super Bowla iz 2008., kada su Giantsi neočekivano slavili...

Tom Brady, 34-godišnji dodavač New England Patriotsa, nije odigrao briljantnu partiju, ali njegova momčad slavila je 23:20 protiv Ravensa i plasirala se u Super Bowl.

"Danas sam stvarno bio očajan, ali obrana nas je spasila", izjavio je trostruki osvajač Super Bowla. "Za dva tjedna pokušat ću biti bolji. Ponosan sam na ovu momčad i svoje suigrače."

Brady je bacao 22/36 za 239 yardi i dvaput je presječen. Nije imao ni jedno TD dodavanje, ali se za jedno sam probio.

Bila je ovo 16. pobjeda Bradyja u doigravanju, čime se izjednačio s Joeom Montanom kao dodavač s najviše play-off pobjeda u NFL-u. Pobijedi li 5. veljače Giantse može se izjednačiti s Montanom i Terryjem Bradshawom kao QB s najviše osvojenih Super Bowl naslova.

Finale u Indianapolisu bit će repriza onog iz Glendalea u Arizoni kada su 2008. NY Giantsi svladali favorizirane Patriotse 17:14 i tako uništili njihovu priliku da upišu savršenu sezonu. Bio je to jedini poraz Patriotsa u cijeloj toj sezoni.

"Jedva čekam. Uzbuđen sam. Još uvijek nisam u stanju gledati sažetke te utakmice. Jednostavno je to tako. Stigli smo do samog kraja i imali veliku priliku koju smo propustili jer nismo igrali najbolje što smo znali", prisjetio se Brady tog neugodnog poraza.

Nekada izbor u šestoj rundi drafta 2000., Brady je danas elitni NFL dodavač, jedan od najboljih svih vremena i jedna od najvećih sportskih zvijezda u SAD-u. Bit će mu ovo peti nastup u Super Bowlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 00:15
    Ko će dočekati nedjelju, i to onu tamo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 15:09
    nije jedini koji jedva ceka...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.01.2012. u 21:52
    brady wins again
    Obrisan korisnik