Rukomet

Fernandez: ''Nadam se da ovo nije kraj''

Ivan Dominik • utorak, 24.01.2012.
Fernandez: ''Nadam se da ovo nije kraj''
Foto: EPA

Veliku pobjedu ostvarili su Hrvati u drugoj utakmici drugog kruga Eura u Novom Sadu. Iz natjecanja je izbačena Francuska, aktualni europski, svjetski i olimpijski pobjednik. Francuzi su kroz cijeli turnir prikazivali lošu igru, a nezadovoljni prikazanim bili su i poslije utakmice protiv Hrvatske. Razočarani i osramoćeni morat će napustit Srbiju, a neki od njih se nadaju kako ovo neće biti kraj jedne velike generacije.

Francuski mediji ne skrivaju razočaranje prikazanom igrom svojih miljenika na ovom prvenstvu. No, Francuzi ne bježe od odgovornosti, a izbornik Claude Onesta priznao je nadmoć Hrvata: ''Gledali smo odličan rukomet s obje strane punih 45 minuta, ali smo u 60 minuta vidjeli samo izvrsnu Hrvatsku. Hrvati su apsolutno zaslužili pobjedu, a sve što su danas prikazali bilo je nenadmašivo. Prvo poluvrijeme odigrali smo sjajno, gotovo bez greške, ali u nastavku ništa nije valjalo. Mi trenutno nismo na razini igre koju inače pružamo, a Olimpijske igre će pokazati je li ovo kraj sadašnje generacije''.

Kraj pobjedničke generacije?

Jerome Fernandez za Canal +: ''Hrvati su igrali punih 60 minuta na visokoj razini. Pred nama je šest mjeseci priprema za Olimpijske igre. To će biti pravi izazov, a ako ostvarimo dobar rezultat u Londonu, pokazat ćemo da ova ekipa ima temperament. Nadam se samo, da ovo nije kraj ove generacije''.

Veliko razočaranje i tugu nije skrivao Thierry Omeyer, koji se ne miri lako s ispadanjem prije polufinala: ''Razočaran sam što se nismo plasirali u polufinale. Od početka turnira nismo uspjeli pronaći igru, a utakmice protiv Španjolske i Mađarske smo izgubili s nekoliko golova zaostatka, premda nismo uopće dobro igrali. U tim utakmicama nismo izgubili samo bodove, naše je samopouzdanje nestalo. To je bio najveći problem, međutim, okrećemo se Olimpijskim igrama i sada su one naš cilj''.

O poljuljanom francuskom samopouzdanju govorio je i pivot Barcelone, Cedric Sorhaindo: ''Osjećao sam se dobro kroz cijeli turnir, ali timski nismo funkcionirali. Učinili smo sve što smo mogli, ali mnogi ljudi nisu primijetili da Hrvatska u prvom poluvremenu nije bila na svojoj razini. U drugom dijelu se to promijenilo i što su Hrvati bolje igrali, mi smo sve više sumnjali u sebe''.

Guillaume Gille, francuski srednji vanjski koji na ovom prvenstvu nije zabio niti jedan gol, kazao je kako je Hrvatska nevjerojatno snažna momčad: ''Vrlo sam razočaran, Hrvati su nam uzrokovali probleme koje nismo mogli riješiti. Izgubili smo od strašno jake hrvatske reprezentacije''. Njegov mlađi brat, Bertrand Gille, dao je svoj komentar na cijelo prvenstvo: ''Ova utakmica je zorna slika naše reprezentacije, koju smo prikazivali kroz cijelo prvenstvo'', iskren je Bertrand.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 08:55
    Jerome....JE, KRAJ JE;) stari ste hebiga....ne možeš protiv biologije. već se prošle godine, u finalu SP-a vidjelo da to nije 'ona' Fr, jer su ih danci zamalo dobili. ovogodišnje OI su zadnja šansa za Fr, da uzme neku medalju....mislim da sljedećih 5-6 godina mogu zaboraviti na medalje. barachet je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 08:46
    Zrelo i argumentirano...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 08:22
    Vjerovao sam u ovo (pogledati komentar od jučer ;))! A što se komentatora tiče-ovo je prvo prvenstvo da gledam utakmice na Sport1. Ćosić zaslijepljena budala.
    Obrisan korisnik
  • cameosis25.01.2012. u 08:08
    pa francuzi nisu ni spomenuli suce. jucer sam gledao prijenos na canalu + i sve izjave i komentari tokom i nakon utakmice su bili za pet, tako je uostalom bilo i zadnjih godina. sto se tice karabatica, nije rekao da vidi francusku i srbe u finalu, nego da prizeljkiva takvo finale ... odgovarajuce... [više na forumu]
    cameosis
  • car0125.01.2012. u 07:57
    Slažem se da Ćosić lupeta gluposti većim dijelom svih prijenosa......ali jučerašnje suđenje je bilo možda i najbolje koje sam ja gledao u životu....apsolutno nemaju što Francuzi prigovoriti sucima, a ni mi.....uz ovakvo suđenje mi smo nepobjedivi.....
    car01