Rukomet

Vori: "Nadigrali Francuze u svemu"

Ivana Strahija • utorak, 24.01.2012.
Vori: "Nadigrali Francuze u svemu"
Foto: EPA

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori čestitao je svim suigračima, a navijačima poručio da uz Kauboje budu do kraja turnira.

"Super, odlično, fenomenalno!" , oduševljenje nije krio kapetan hrvatske reprezentacije. "Nadigrali smo Francuze u svakom pogledu. Treba čestitati svakom igraču, od prvog do posljednjeg, svi smo se izrotirali i odradili odličnu utakmicu", dodao je Igor Vori. Ujedno je upozorio: "Treba i sutra dobro odigrati protiv Mađarske."

O prvom je poluvremenu, i kriznih deset minuta, Vori kazao: "Mogli smo se odlijepiti već u prvom dijelu, no kao da nas je uhvatio nekakvi strah, pa smo završili u grču. Na sreću, nije nam se to osvetilo ovaj puta."

O drugom poluvremenu pak kapetan kaže: "Obrana je funkcionirala to je najvažnije, Francuzi jednostavno nisu imali rješenja za našu obranu 6-0. Mirko je proradio obranio ono što je prošlo, razvukli smo ih, gurali u leđa i izbjegavali smo faulove i kontakt jedan na jedan s njima. Izbjegli smo sve ono u čemu su Francuzi najjači, pretrčali smo ih i nismo razbranili Omeyera."

"Nisam očekivao toliko navijača, hvala im", zahvalio se Vori navijačima i dodao: "Pozivam ih da nas prate do kraja, nadam se da ćemo doći do tamo."

"Nitko nije očekivao takvu pobjedu nad Francuzima", rekao je Ivan Ninčević. "Uspjeli smo jer smo se držali plana da igramo brzo, znali smo da će Francuzi kad-tad pasti. Izbornik je dosta rotirao, bilo je uvijek svježih igrača na terenu… Zasluženo smo pobijedili."

Fizička snaga i brzina presudile su u drugom dijelu, smatra Ninčević. "Fizički su Francuzi pali, mi smo samo držali temo, pa smo ih pregazili jer smo igrali tako brzo, oni se nisu stigli vraćati."

Posljednju utakmicu drugog kruga obje skupine igraju istog dana, u srijedu, a Hrvatska igra protiv Mađara. "Nemamo što kalkulirati, idemo na glavu. Spremni smo i nadamo se podršci navijača", kaže Ninčević i dodaje: "Mađari su sjajni, dobili su Francuze i igrali neriješeno sa Španjolcima, no mi se nemamo čega bojati nakon ovakve utakmice, puni smo samopouzdanja."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 08:57
    nema potrebe za pobjedom...janezi odradili posao za nas:) danas odmoriti vorija, laca, čupka i mirka! oni ne trebaju uopće igrati...trebaju nam svježi za dvoboj protiv srba! dati minute musi, losertu, bičaniću i vukoviću, kako bi se dečki razigrali!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 01:12
    Bodrim reprezentaciju Hrvatske jos od Portugala 2003-e i upravo zbog ovoga sto je vec napisao Antun iz Tirola osjecam koliko vam je slatka ova pobjeda. Ostajem uz Hrvatsku do kraja turnira i tijekom iducih natjecanja, naravno uz svoju Makedoniju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.01.2012. u 00:01
    nakon svih poraza i frustracija napokon su momci porazili francuze,čak sam i suzu pustio što se mene tiče mogu sve ostale izgubiti adie FRANCE hahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2012. u 23:04
    stvarno ste me razveselili danas svaka vam čast raspoloženje mi je na 120...neznam kako cu spavat večeras jedina varijanta je napit se ko stoka hahaha
    Obrisan korisnik