Vodeni sportovi

I Rumunjska bolja od Barakuda

Vedran Filipović • petak, 27.01.2012.
I Rumunjska bolja od Barakuda
Foto: Kristijan Komarica

U razigravanju za poredak od sedmog do 12. mjesta Hrvatska je nakon ruleta peteraca poražena 16:15 od Rumunjske koja je kontrolirala igru i odnose u bazenu pune tri četvrtine. Sjajni Sukno, Joković i Pavić u nastavku nisu uspjeli spriječiti rasprodaju ugleda, a peterce su promašili Muslim i Karač.

RUMUNJSKA - HRVATSKA 16:15 (4:2, 3:2, 2:1, 1:5) (0:1, 2:1) (4:3)

Rumunjska: Stoenescu, Radu 4, Negrean 3, Diaconu 1, Iosep 3, Busila 1, Matei, Chioveanu 2, Goanta 1, Georgescu, Ghiban, Kadar 1, Dragusin

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 1, Dobud, Joković 4, Muslim 1, Karač 1, Bušlje, Sukno 6, Barač 2, Paškvalin, Obradović, Buljubašić

Igrač više: Rumunjska 4/11, Hrvatska 7/12

Utakmica je ponovno otvorena u ležernom i pomalo uspavanom tonu pa su vaterpolisti Rumunjske ubrzo stekli prednost od 4:1. Uvelike je ta utakmica podsjećala na dvoboj protiv Njemačke kada su Barakude također loše otvorile susret što ih je kasnije koštalo pobjede.

Igrač više nije bio dobar, Stoenescu je dvije minute prije kraja poluvremena obranio dva hrvatska udarca s brojčanom nadmoći u bazenu, no Joković je ubrzo nakon toga pogodio za smanjenje zaostatka na 6:3. Obrana nije bila na visini zadatka, bivši Mladostaš Iosep matirao je Pavića i sedmi put u prvom poluvremenu što je nedopustiva brojka primljenih golova.

Jedini raspoloženi Rudićev čovjek u tim trenucima bio je Maro Joković koji je sa sirenom "probušio" rumunjskog vratara za 7:4 na poluvremenu.

Treća četvrtina donijela je istu sliku, igra Barakuda s igračem više nije imala sigurnosti, lopta je išla sporo te je jedini pogodak postigao Sukno iz najstrože kazne. Rumunji su za to vrijeme dvaput prevarili Pavića i hrvatsku obranu te u posljednjih osam minuta ušli s velika četiri gola zaostatka.

Tada kao da su zaigrale one Barakude iz Zagreba pred dvije godine. Joković, Sukno i Barač zabili su za minimalni zaostatak, ali Cosmin Radu s igračem više kapitalizira lijepu akciju Rumunjske. Frano Karač odmah u sljedećem napadu donosi 10:9, a Sandro Sukno nedugo zatim postavlja egal. Na kraju regularnog dijela - drama. Dobudu je suđen prekršaj u napadu uz isključenje, Rumunjima je ostalo 18 sekundi za realizaciju i pobjedu, no Josip Pavić nije to dopustio te se ušlo u dodatnih šest minuta.

Nakon dvije minute praznog hoda Sukno ponovno "buši" Stoenescua, kao i na otvaranju drugog produžetka. Ni dva gola prednosti dvije minute prije kraja nisu bila dovoljna, Radu je svojim pogocima uspio poravnati, a vratar Mladosti obranio je posljednji pokušaj Rumunja te se pristupilo petercima.

Treća serija bila je nesretna za izvođače, promašili su Muslim i Diaconu, no Chioveanu je bio uspješniji od Karača u četvrtoj. Maro Joković dao je posljednju slamku spasa koju je zgazio Negran lako pogodivši mrežu za pobjedu i susret za sedmo mjesto. Hrvatska će se boriti za deveto protiv poražene momčadi iz dvoboja Nizozemske i Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 19:15
    Kak mi ne kužimo da nije isto biti 7. ili 12. Kak mi ne kužimo da treba svakog rasturiti ako imaš priliku bez obzira igralo se za trofej ili za kikiriki... Treba djecu od malena odgajati da budu ko Dražen Petrović... Taj nije imao milosti prema nikome. Nikada... Ako je mogao, utovario bi 100... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10827.01.2012. u 17:46
    @icov idemo na OI zbog 3.mjesta u Shanghaiu; druga stvar je da li ovi znaju za koga igraju?? Pa ne igraju tu ljubimci vaterpola koji se popljuskaju malo medusobno na vikendu. Predstavljate zemlju, navijace, igrace u klubovima i perspektivnu vaterpolsku omladinu. Kako trebjau ove grupe shvatiti ovaj... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 17:33
    nadam da to nije početak puta reprezentacije Rusije...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 17:28
    Sramota....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 17:19
    daj ajde svako ima pravo an kiks i oni su ljudi dok osvajaju su najbolji a kad gube su luzeri, kakav smo mi to šugav narod
    Obrisan korisnik