Vodeni sportovi

Rudić: "Presudio nedostatak motivacije"

Zvonka Keliš • petak, 27.01.2012.
Rudić: "Presudio nedostatak motivacije"
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u razigravanju za poredak od sedmog do 12. mjesta na Europskom prvenstvu u nizozemskom Eindhovenu, naime, bolja je nakon izvođenja peteraca bila reprezentacija Rumunjske 16:15. Izbornik Hrvatske Ratko Rudić u igri Hrvatske danas nije pronašao dovoljno motivacije za borbu. S druge strane, rumunjski je izbornik, Istvan Kovacs, izrazio veliko zadovoljstvo kako pobjedom tako i rumunjskim plasmanom u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ratko Rudić, nakon poraza od Rumunjske nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi te je kazao: "Nakon što su nas eliminirali iz daljnje faze natjecanja, točnije, borbe za medalje, momčad više nije imala motivacije za borbu. To je stvorilo veliki nedostatak u našoj igri."

Slično je susret prokomentirao i Sandro Sukno kod kojeg je motivacija također bila glavni krivac za poraz: "Nije nam važno završimo li sedmi ili deveti, dok je s druge strane Rumunjska bila izuzetno motivirana i to je presudilo."

Rumunjski izbornik, Istvan Kovacs, istaknuo je koliko je ova pobjeda važna za njegovu momčad: "Današnja je pobjeda veoma posebna i važna za nas budući da smo njome osigurali nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Edmontonu. Sretan sam što se ova pobjeda dogodila danas i što se sutra ne moramo boriti u posljednjoj šansi, kao što bi trebali da smo izgubili od Hrvatske. Današnja je pobjeda veoma važna i za sam rumunjski vaterpolo budući da je ovo prvi puta da smo uspjeli pobijediti Hrvate", zaključio je Kovacs.

Najbolji rumunjski strijelac u susretu, Cosmin Radu, također nije krio zadovoljstvo pobjedom i plasmanom u kvalifikacije za Olimpijske igre: "Susret smo odigrali na uobičajenom nivou, međutim, Hrvatska je možda bila malo lošija budući da najvjerojatnije nije očekivala da će se naći u razigravanju za poredak od sedmog do 12. mjesta. Ovom smo se pobjedom kvalificirali za Edmonton te, nadam se, za sljedeće Svjetsko prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 07:39
    Očigledno je da su igrači na neki način bojkotirali Rudiča. I prijašnje rezultate pripisivali bi sebi,a ne njegovom stručnom vodstvu. Naravno u javnosti bi to izgledalo drugačije. Ovim ne opravdavam igrače koji igrajući za Hrvatsku ne smiju imati nikakvih kalkulacija. Reprezentaciju treba osvježiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10827.01.2012. u 19:44
    pa rezultati njegovog rada nisu skromni: Svjetski prvak Evropski prvak dvaput bronca na SP dve bronce u Svjetskoj Ligi plus srebro u Svjetskom Kupu. Ako vidis nekoga, ko moze bolje u nas, mozemo diskutirati. Sta ja kritiziram (vid. dolje) je pristup igraca.
    narada108
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 18:40
    Ako ima imalo morala i ljudskosti,Rudić bi trebao i morao ponuditi ostavku.Znam sad ćete me popljuvati,jer to je najtrofejnij selektor ikada.Da,to je istina i to stoji,i čast mu na tome,ali pogledajte njegova djela od 2005,otkad vodi Hrvatsku.Ovaj rezultat na Ep je ponižavajući za nas!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.01.2012. u 18:07
    tako je. prozvat sandra, jedinog koji je igrao izvrsno cijelo prvenstvo...
    Obrisan korisnik
  • narada10827.01.2012. u 17:56
    Decki, ovo vam je tipicni mentalitet nasih vaterpolista kojeg smo vidjeli miljun puta. Mozda toga ne bi bilo da OI nisu vec osigurane. A tako se dodatno stimuliraju ekipe iz "drugog" vaterpolskog reda koji su u zadnje vrjeme dosta unaprjedili i koje ce i to kako nama biti prepreka na iducim... [više na forumu]
    narada108