Rukomet

Čutura: "Sanjali smo o ovome i nećemo stati"

Ivan Dominik • subota, 28.01.2012.
Čutura: "Sanjali smo o ovome i nećemo stati"
Foto: EPA

Srbijanski mediji bruje pričama o svojim junacima, veliča se igra i rezultati, a svi željno iščekuju nedjeljno finale. Igrači i stručni stožer smiruju situaciju i žele se odmoriti, ali u razgovoru s novinarima ne skrivaju oduševljenje te ne zaboravljaju izdvojiti navijače. Oduševljeni su i hvale svoju publiku bez koje, kako kažu, ne bi bili u finalu.

Mnogi igrači nisu skrivali zadovoljstvo nakon pobjede nad Hrvatima, a njihov "specijalac" za obranu Nikola Manojlović ostao je bez riječi. "Ne mogu naći riječi kako bih opisao što se upravo dogodilo ovdje. Bio je to divovski meč u fenomenalnoj atmosferi i apsolutno je nevjerojatan osjećaj znati da si u finalu", izjavio je.

Jedan od pivota Srbije, Rastko Stojković uvjeren je u osvajanje zlata. "Siguran sam sto posto da ćemo pobijediti u finalu protiv Danske. Nemam zašto biti zabrinuti zbog te utakmice jer još uvijek ima snage u nama, a ako je ponekad izgubimo, navijači nam je vrate. Zahvaljujući njihovoj potpori vjerujem da možemo pružiti i više od sto posto, sada smo prava momčad koja živi zajedno. Respektiram dansku reprezentaciju, ali mi nemamo što izgubiti u nedjelju, nego samo možemo dobiti", komentirao je Stojković.

Petar Nenadić na terenu nije proveo puno vremena, ali također ističe pomoć navijača kao važan faktor u srbijanskoj pobjedi. "Gledatelji su nam dali paklenu podršku, kada smo pali, podigli su nas visoko, a kad smo bili na visokoj razini, podizali su nas još više. Naša momčad i navijači zajedno tvore jednu veliku obitelj i dojma sam da igramo 100 puta bolje uz njihovu podršku nego bez nje."

Tridesetsedmogodišnji srednji vanjski Srbije i španjolskog Ademara Dalibor Čutura iznenađen je i ponosan na ovaj rezultat: "Osjećaj je fenomenalan. Da nam je netko rekao prije par mjeseci da ćemo ovo napraviti, nije da mu ne bi vjerovali, ali mi smo o ovom uspjehu mogli samo sanjati. Sada se san ostvario, spremali smo se za ovo prvenstvo da ga osvojimo, a ne za peto mjesto i sada nikako nećemo stati. Ključno je to što ne odustajemo od naše igre, a to je timski rad koji nas krasi jer ovdje nema individualaca. Tako smo prvenstvo započeli i tako ćemo ga završiti" govorio je džoker Veselina Vukovića o igri i uspjehu reprezentacije.

Osvrnuo se i Čutura na publiku i atmosferu u beogradskoj Areni: "Ma ovo je nazamislivo, ovoga nema nigdje na svijetu, zahvaljujem se ovoj publici jer bez njih vjerojatno ne bismo bili gdje smo sada. Što se Danaca tiče, mi ostajemo pri svojoj igri, postava će biti ista, a oni neka se prilagođavaju nama", završio je prvi razigravač Srbije.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 02:47
    po ovim komentarima ispada da su srpski navijači pobijedili hrvatske rukometaše.. sve u svemu čestitke srbima,tako smo se i mi osjećali u portugalu 2003g zamjerka:nepotrebno zviždanje za vrijeme himne
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 02:36
    j
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 01:38
    Slavlje, slavlje.. ne prestaje...
    Obrisan korisnik