Tenis

Drugi nositelj postavio "rampu"

Ivor Krapac • utorak, 31.01.2012.
Drugi nositelj postavio "rampu"
Foto: Kristijan Komarica

Dino Marcan naišao je na previsoku prepreku u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa. Hrvatskog predstavnika s pozivnicom je u ranom dijelu programa u utorak zaustavio drugi nositelj, Rus Alex Bogomolov ml. Ivan Ljubičić doznao je suparnika u osmini finala. Bit će to ljevoruki Nijemac Michael Berrer, finalist Indoorsa s protekla dva izdanja turnira...

Nakon što se u ponedjeljak na kraju dana oprostio Kristijan Mesaroš, u utorak je svoj nastup na hrvatskom dvoranskom ATP turniru završio još jedan domaći adut s pozivnicom, 20-godišnji Riječanin Dino Marcan. Kao i Mesaroš večer ranije protiv Robina Haasea, i Marcan je naišao na vrlo zahtjevnog suparnika, kojem se nije uspio značajnije oduprijeti. Drugopostavljeni Rus Alex Bogomolov ml., 35. tenisač svijeta, svladao ga je sa 6:3 i 6:1, za malo više od sat vremena igre.

Bogomolov ml., koji je do kraja prošle godine nastupao pod američkom zastavom, a od ove sezone igra za rodnu Rusiju, nadjačao je 20-godišnjeg Riječanina s po dva breaka u svakom setu. Marcan je imao tri break-lopte u meču, sve u prvoj dionici, ali ostale su bez realizacije.

Ivan Ljubičić saznao je da će se u osmini finala sresti s Nijemcem Michaelom Berrerom, 105. na svijetu, što se, s obzirom na učinak ljevorukog Berrera na zagrebačkom Indoorsu, moglo i očekivati. 31-godišnji njemački igrač je u utorak prošao prvo kolo sa 7:6(3) i 6:1 protiv švicarskog kvalifikanta Marca Chiudinellija, a protiv Ljube će se nadati nastavku puta prema svojem trećem uzastopnom finalu u zagrebačkom Domu sportova.

Berrer je u prošle dvije godine na završnoj prepreci na PBZ Zagreb Indoorsu gubio od Hrvata, prije dvije sezone protiv Marina Čilića, a lani u ogledu s Ivanom Dodigom, dok je najslabiji rezultat na ovom turniru ubilježio u prvom od tri nastupa, 2008., kada je u prvom kolu izgubio od Haasea. S Ljubičićem se, pak, dosad nije susretao.

Podsjetimo, u utorak poslijepodne čeka nas novi nastup hrvatskog tenisača u prvom kolu singla. Osmi nositelj Ivo Karlović će u središnjem meču dana, ne prije 17:45 sati, igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča.

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2012., prvo kolo:
Berrer (Njemačka) - Chiudinelli (Švicarska, Q) 7:6(3), 6:1
Kubot (Poljska) - Viola (Italija, Q) 6:2, 6:1
Bogomolov ml. (Rusija) - Marcan (Hrvatska, WC) 6:3, 6:1

Parovi, prvo kolo:
Dodig / M. Pavić (Hrvatska, WC) - A. Beck / Garcia-Lopez (Njemačka / Španjolska) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2012. u 16:43
    Gle stvarno TO BOGY razočarali ga Ameri...
    Obrisan korisnik