Tenis

Karlovićevo ugodno otvaranje

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • utorak, 31.01.2012.
Karlovićevo ugodno otvaranje
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović pridružio se Ivanu Ljubičiću u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Karlo je u prvom kolu bio jači od Blaža Kavčiča, vodećeg slovenskog tenisača, koji mu je pravi otpor pružio u prvom setu - no, u nastavku se gotovo sve igralo po diktatu 208 cm visokog Zagrepčanina...

Trend pobjeda nositelja na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu, s pet od pet prije njegovog meča, nastavio je i osmopostavljeni Ivo Karlović. Četvrti hrvatski reket prošao je početnu prepreku u rodnom gradu sa 7:6(2) i 6:3 protiv Slovenca Blaža Kavčiča, 111. na svijetu, u meču u kojem je mogao biti zadovoljniji igrom nego serviranjem. Završio je s osam asova i solidnih, ali ne baš sjajnih 61 posto ubačenog prvog servisa, ali i kada je s Kavčičem trebalo igrati i nešto dužu izmjenu, uglavnom nije izgledalo loše.

Za prvi ovogodišnji meč u singlu u Domu sportova, Karlović je definitivno mogao biti sretan onime što je pokazao.

Prošli i Melzer i Južni

Prije Karla, u osminu finala su se u utorak probili Jürgen Melzer i Mihail Južni.

Ljevoruki Austrijanac, koji je do glavnog ždrijeba stigao kroz kvalifikacije, prošao je prvo kolo sa 6:1 i 6:3 protiv Nijemca Philippa Petzschnera, redovitog partnera u paru, dok je Južni sa 6:4 i 7:6(4) nadjačao Ukrajinca Sergiya Stahovskog, pobjednika zagrebačkog dvoranskog ATP turnira iz 2008. godine.

U prvom setu Karlo je imao dvije jako lijepe prilike i za brže rješenje tog dijela meča. Kod 3:2 došao je do prvog breaka u ovom dvoboju i držao tu prednost do servisa za set kod 5:3, kada je malo popustio i s dva slabija poena, u kojima je dao Kavčiču preveliku šansu da ga probije na mreži, ispustio prvu šansu da zaključi stvar. Drugu je imao gem kasnije, na Slovenčevom servisu - stigao je do 0:40, tri povezane set-lopte, no Kavčič je izvukao sve i s pet uzastopnih osvojenih poena ostao u prvoj dionici.

Ipak, sposobnost preživljavanja vodećeg slovenskog tenisača trajala je samo do tie-breaka. U novoj prilici, Ivo je reternirao jako dobro, a servirao solidno, ispustivši svega dva poena za dolazak pola puta do pobjede.

U drugom setu je Karlu bilo lakše. I dalje je igrao dobro, dok je Kavčič malo pao, a prvi korak prema završetku posla u toj dionici dogodio se breakom hrvatskog aduta za 2:1. Za kraj, Ivo je breaknuo u posljednjem gemu meča, izbjegavši pritisak serviranja za pobjedu.

Karlović još ne zna svojeg sljedećeg suparnika, s kojim će se sresti u četvrtak. Doznat će ga u srijedu, u startnom dvoboju Izraelca Dudija Sele i Nijemca Andreasa Becka.

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2012., prvo kolo:
Melzer (Austrija, Q) - Petzschner (Njemačka) 6:1, 6:3
Južni (Rusija, 3) - Stahovsky (Ukrajina) 6:4, 7:6(4)
Karlović (Hrvatska, 8) - Kavčič (Slovenija) 7:6(2), 6:3.

Parovi, prvo kolo:
Becker/Waske (Njemačka) - Cerretani/D. Norman (SAD/Belgija, 3) 7:6(2), 6:4
Erlich/A. Ram (Izrael, 2) - Mertinak/Seppi (Slovačka/Italija) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!