Tenis

Karlović: "U Zagrebu mi nikad nije lako"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • utorak, 31.01.2012.
Karlović: "U Zagrebu mi nikad nije lako"
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović nadjačao je Slovenca Blaža Kavčiča i prošao u osminu finala PBZ Zagreb Indoorsa, a nakon početne pobjede na domaćem terenu, otkrio je da nije bilo jednostavno, na što je već i naviknut u glavnom hrvatskom gradu. Bilo je pritiska, bilo je i prilagodbe na podlogu, koja je, smatra, nešto sporija nego je bila lani, no i sa servisom koji nije bio na uobičajenoj razini, 208 cm visoki Zagrepčanin našao je put...

Poslije gotovo pune četiri godine, od travnja 2008., Ivo Karlović doživio je turnirski meč na kojem je njegov suparnik imao više asova. Blaž Kavčič ih je ovog utorka u Zagrebu zabio deset, Karlo je završio s osam, ali bez obzira na to, hrvatski adut slavio je u dva seta, sa 7:6(2) i 6:3.

Iako je prošlo puno vremena, Ivo se bez ikakvih problema sjetio kada je suparnik imao više asova nego on u nekom njegovom nastupu na ATP turniru. "Monfils u Monte Carlu", odmah je spomenuo meč u kojem je bio bez ijednog asa, dok ih je Gael Monfils imao pet - no, razlika u odnosu na ogled s Kavčičem je što je Karlović u proljeće '08. izgubio.

"Jaki smo i bez Čilića"

Hrvatska će krajem idućeg tjedna gostovati u Japanu u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, neće biti ozlijeđenog Marina Čilića, no Ivo smatra da izabranici Željka Krajana nisu bez izgleda u Kobeu. Podsjetimo, bez Čilića, glavninu tereta nosit će Karlo i Ivan Dodig, a u sastavu su i Antonio Veić i Lovro Zovko.

"U svakom slučaju, bez Marina smo nešto oslabljeni, ali i Ivan i ja igramo jako dobro, još su tu i Veić i Lovro za dubl. Mislim da smo jaka ekipa. I oni su odlični, Nishikori je igrao četvrtfinale Australian Opena, a Soeda, Ito i Sugita bili su daleko prošlog tjedna na Challengeru na Havajima. Očito znaju igrati dobro, imaju prednost domaćeg terena, ali nadam se da ćemo ih uspjeti dobiti".

Protiv vodećeg slovenskog tenisača je ono najvažnije ipak bilo u njegovim rukama po završetku meča. "Odigrao sam jako dobro, ali uopće nije bilo lako. Ovdje mislim da mi nikad neće biti lako igrati nijedan meč", osvrnuo se nakon proboja u osminu finala: "Dobro sam servirao u odlučujućim trenucima i igrao sam dobro s osnovne linije".

"Ako bih znao razlog zbog čega mi u Zagrebu nije lako, vjerojatno bih našao neko rješenje", dodao je Karlo: "Ne znam što je, ili pritisak ili podloga, iako se igra u dvorani i to bi mi trebalo odgovarati. Dosad se nije poklopilo da sam došao dalje od četvrtfinala, možda ove sezone napokon uspijem. Vidjet ćemo".

Za početak, sjela je pobjeda i bez najboljeg serviranja osmopostavljenog hrvatskog aduta. Ivo je napravio dosta i kada je trebao odigrati bekhendom, na kojem je nešto više nego inače pokušavao i spinom: "To radim tek toliko da nekako uspijem još više razbiti ritam protivniku, ali najsigurnije se osjećam na sliceu. Danas sam sa bekhend-sliceom pokušavao dosta miksati, igrati lijevo-desno i dublje-kraće, išlo je dobro".

"Mislim da je podloga nešto sporija nego lani, i lopte nešto manje lete, što mi u principu odgovara. Imam više vremena s osnovne linije, a ako udarim 'bombu', ionako će mi netko teško to vratiti", dodao je četvrti hrvatski reket, koji će u četvrtak u osmini finala dočekati boljeg iz dvoboja Izraelca Dudija Sele i ljevorukog Nijemca Andreasa Becka.

"Možda bih radije Selu jer je dešnjak, više igra s osnovne linije i servis mu je nešto lošiji bego Becku. Uglavnom igra lošije nego Beck, ali ako dobije, to će značiti da je bio bolji, tako da ne mogu biti siguran", bacio je Karlović pogled unaprijed.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!