Tenis

Veić prvi, Dodig i Ljubo poslijepodne

Ivor Krapac • utorak, 31.01.2012.
Veić prvi, Dodig i Ljubo poslijepodne
Foto: Kristijan Komarica

Treći dan glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa bit će u hrvatskim bojama. U Ledenoj dvorani Doma sportova igrat će trojica domaćih, Antonio Veić u prvom dijelu dana, a dvojica Ivana, Dodig i Ljubičić, poslijepodne i navečer...

Ukoliko volite tenis i želite doći navijati za hrvatske adute, srijeda će biti najbogatija i najprivlačnija od dosadašnja tri dana glavnog ždrijeba zagrebačkog dvoranskog ATP turnira. U akciji će biti Antonio Veić, Ivan Dodig i Ivan Ljubičić, prva dvojica u prvom kolu, a Ljubo u osmini finala.

Baghdatis s preokretom

Šesti nositelj Marcos Baghdatis zaključio je utorak u Ledenoj dvorani pobjedom nad Čehom Lukašom Rosolom. Cipranin je prošao prvo kolo s 4:6, 6:3 i 6:3, vrativši se na uspješni put nakon propuštene prilike u prvom setu.

Baghdatis je u početnoj dionici imao 3:0 i u četvrtom gemu propustio dvije break-lopte za dvostruki break prednosti, ali iako je u završnici prvog seta sasvim posustao, u ostatku meča nije dao Rosolu da priredi iznenađenje dana.

Veićev startni suparnik bit će Slovenac Grega Žemlja, 121. na svijetu, s kojim će se sresti u drugom meču iza 10:30 sati u Ledenoj, poslije dvoboja Guillerma Garcia-Lopeza i Daniela Evansa. Veić i Žemlja dosad su igrali dvaput, oba puta na Challengerima na zemlji, a oba dvoboja pripala su Slovencu - preklani u talijanskoj Caltanissetti bilo je 6:2 i 6:2, a prošle godine u Rijeci 6:4 i 6:3.

Četvrtopostavljeni Ivan Dodig će u branjenje naslova krenuti ne prije 17:45 sati protiv Turčina Marsela Ilhana (114.). Bit će to njihov prvi međusobni susret, a ukoliko Dodig pobijedi, upotpunit će maksimalan učinak nositelja u prvom kolu ovogodišnjeg zagrebačkog Indoorsa. U osminu finala dosad su se probila sva sedmorica koji su bili na terenu.

Poslije prvog ovogodišnjeg nastupa branitelja naslova, u Ledenoj će na red doći Ivan Ljubičić. U posljednjem meču dana na glavnom terenu, Ljubo će tražiti proboj u četvrtfinale u ogledu s ljevorukim Nijemcem Michaelom Berrerom (105.), koji je u protekle dvije sezone bio finalist zagrebačkog dvoranskog ATP turnira.

Osim što će biti bogata hrvatskim nastupima, srijeda će biti i Ladies' Day na ovogodišnjem zagrebačkom Indoorsu, s besplatnim ulazom u Dom sportova za pripadnice ljepšeg spola.

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2012., prvo kolo:
Baghdatis (Cipar, 6) - Rosol (Češka) 4:6, 6:3, 6:3

Raspored za srijedu

Ledena dvorana, od 10:30 sati:
Evans - Garcia-Lopez
Veić - Žemlja
Melzer - Seppi
Dodig - Ilhan (ne prije 17:45)
Ljubičić - Berrer

Dvorana II, od 10:30 sati:
Sela - A. Beck
Bracciali/Rosol - J. Delgado/Marray (ne prije 12)
Haase - Bachinger
Knowle/Kohlmann - Baghdatis/Južni (ne prije 15)
Draganja/Škugor - Karlović/Moser
Melzer/Peya - Haase/Rojer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!