Tenis

Dodig: "Nisam razmišljao o pritisku"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • srijeda, 01.02.2012.
Dodig: "Nisam razmišljao o pritisku"
Foto: Kristijan Komarica

Iako je u utorak već bio na terenu u prvom kolu parova, Ivan Dodig prošao je prvi pravi test na PBZ Zagreb Indoorsu tek u svojem početnom nastupu u singlu. Na prvoj prepreci na putu obrane naslova, Dodig je bio bolji od Turčina Marsela Ilhana, a poslije pobjede, kao glavni plus istaknuo je što su izdržali leđa, rame i vrat, s kojima je imao problema na početku sezone...

Ivan Dodig napravio je prvi korak na turniru na kojem je lani bio pobjednik sa 7:6(5) i 7:5 protiv Marsela Ilhana, što je, s obzirom da će svaki tenisač reći da je prvi meč na turniru uvijek osobito zahtjevan, bila prva dobra vijest. Druga dobra je što treći hrvatski reket nije osjetio veće probleme s ozljedama koje su ga pratile na otvaranju sezone, barem zasad, a jedina manja briga ostat će bol u koljenu, koje je poslije meča hladio ledom.

Led na Dodigovom koljenu poslije meča nije bio ugodna scena, ali nema razloga za veću uzbunu: "Imam tih sitnih ozljeda, ali nadam se da će sve biti dobro do sutra. Samo malo osjećam koljeno, nije se dogodilo u meču i nije ništa strašno".

Pritisak, kako je kazao, nije bio toliki problem, bez obzira što je u Zagreb ovog puta došao kao branitelj naslova. "Iskreno, nisam uopće razmišljao o tome. Jedino sam imao želju da se vratim poslije ozljede i da osjetim da mogu odigrati cijeli meč, a s tog aspekta sam sretan", otkrio je Ivan poslije prolaska u osminu finala: "Uživao sam ponovno zaigrati u Zagrebu. Bilo je puno ljudi i dosta su mi pomogli, bio je gušt igrati".

U prvom setu nije nedostajalo prilika, Dodig je imao ukupno šest break-lopti, ali nije iskoristio nijednu: "Ispočetka sam bio puno bolji i tako dolazio do šansi za break. Na nekima od tih poena sam bio predefanzivan, a neke je on odigrao bolje. Fali mi još mečeva, za ovu sezonu nisam odradio pune pripreme i bez toliko mečeva još ne mogu biti potpuno siguran u sebe. No, ostao sam miran, bio sam mentalno stabilan, a kada je najviše trebalo, breaknuo sam kod 5:5 u drugom".

"Bio sam na nekih 60-70 posto u odnosu na ono što inače igram, servirao sam jako dobro, a da nisam bilo bi jako teško. Što se tiče tenisa, znam da ne mogu očekivati da ću igrati najbolje, ali opet, s obzirom na sve mogu biti zadovoljan kako sam odigrao", dodao je Ivan, koji se nada da će u četvrtak ne prije 17:45 sati u Ledenoj dvorani biti bolji u osmini finala, kada ga čeka Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

Riječ je o igraču s kojim se u Zagrebu prošle godine sreo u polufinalu i nije mu nepoznanica. "Lani sam igrao stvarno težak meč protiv njega, i sutra očekujem da će biti teško. Siguran sam da moram podignuti svoju igru", najavio je treći hrvatski reket: "Nadam se da fizički neću imati nikakvih problema. Siguran sam da mogu igrati bolje i nadam se novoj pobjedi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!