Vodeni sportovi

Rudić objavio popis za Njemačku

Maja Giljanović • ponedjeljak, 06.02.2012.
Rudić objavio popis za Njemačku
Foto: Sandro Donda

Niti dva tjedna nakon što je Europsko prvenstvo u Eindhovenu okončala na nikad u povijesti nastupa na europskim prvenstvima slabijem devetom mjestu hrvatsku reprezentaciju čeka gostovanje u Njemačkoj u sklopu četvrtog kola Skupine B Svjetske lige.

Izbornik Ratko Rudić objavio je popis igrača za gostovanje hrvatske reprezentacije protiv Njemačke koje se u sklopu četvrtog kola Skupine B Svjetske lige igra u Magdeburgu 14. veljače.

4. kolo

Skupina A
Rusija-Italija (21.2.)
Skupina B
Njemačka-Hrvatska (14.2.)
Skupina C
Turska-Španjolska (21.2.)
Grčka-Rumunjska (21.2.)

Niti dva tjedna nakon povijesno lošeg nastupa Hrvatske na europskim prvenstvima - branitelji naslova iz Zagreba prije dvije godine u Nizozemskoj su preko nedoraslog domaćina osvojili deveto mjesto - Rudićevi izabranici gorak okus u ustima pokušat će isprati osvajanjem tri boda protiv momčadi koja im je pobjedom od 10:9 u skupini u Eindhovenu na koncu zatvorila vrata četvrtfinala.

Na put reprezentacija kreće u dvije skupine: jedna će se otisnuti iz Genove pokraj koje u Soriju Jug za vikend u Jadranskoj ligi gostuje kod Pro Recca, a druga iz Zagreba.

Skupina B

1.Hrvatska 2 +2 5
2.Njemačka 2 +2 4
3.Makedonija 2 -4 0

Talijansku skupinu čine jugaši Andro Bušlje, Nikša Dobud, Frano Karač, Maro Joković i Paulo Obradović te Reccovi Damir Burić i Sandro Sukno, a u zagrebačkoj su reprezentativci iz Mladosti, Primorja, Mornara i Vasasa. Boje Žabaca brani Josip Pavić, Mornara Marko Bijač, Vasasa Miho Bošković, a Bankara Samir Barać, Petar Muslim, Fran Paškvalin i Ivan Buljubašić.

Sredinom studenog na startu kvalifikacija za nastup na završnom turniru Svjetske lige u Almatyju Nijemci su u Gružu poklekli tek nakon slabijeg izvođenja peteraca (11:11, 15:16), a na uzvratu u Magdeburgu vodeću Hrvatsku dočekuje na drugom mjestu s bodom manje (Makedonija je posljednja bez bodova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.02.2012. u 23:13
    a kaj biste vi htjeli? ko bi trebao da igra ili cak vodi selekciju? ne mislim provokativno, nego ozbiljno. Eindhoven je bio sramota ali vecinom ove ekipe su napravili Melbourne i Zagreb, znaci da mogu igrati ako hoce...
    narada108
  • Obrisan korisnik06.02.2012. u 23:35
    odlično rečeno 88. koliko moraš bit tvrdoglav i zatucan da čak ni u ovakvim prilikama ne daš priliku nekome. fenomenalno smo igrali na EP-u, pa zašto bilo što mijenjat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2012. u 18:43
    Bilo bi lijepo,da nas Nijemci opet pobjede,kao što su to učinili 1995 na EP i 2005 u SL u mečevima za broncu ili ovo zadnji put na EP,kad su nas suci pokrali .Samo da pijane glave u savezu i u rep.dođu do pameti i da ne bude više svetih krava u našoj rep.!!
    Obrisan korisnik