Rukomet

Odlični Nexe u Magdeburgu

Ivana Strahija • subota, 11.02.2012.
Odlični Nexe u Magdeburgu

U prvoj utakmici osmine finala Kupa EHF-a našički Nexe odigrao je sjajnu utakmicu u Magdeburgu, i od njemačkog velikana izgubio sa svega -2 (31:33). Taj rezultat garantira Nexeu šansu za fantastično postignuće i novu stranicu u klupskoj povijesti, u uzvratu u Našicama.

SC Magdeburg – Nexe 33:31 (17:13)

Osmina finala Kupa EHF, prva utakmica
Magdeburg, GETEC Arena, gledatelja: 3.000
Suci: Aleksandrs Rutkovskis i Uldis Dzerve (obojica Latvija)

SC MAGDEBURG: Gustavsson (14 obrana), Wiegert 1, Doborac, Rojewski 4, Landsberg, Pajović 2, Hornke 1, Eijlers (1 obrana), Natek 6, Grafenhorst 6, Tonnesen 6, P.Weber 1, R.Weber 3, Jurecki 3
Trener: Frank Carstens

Vezane vijesti

NEXE: P. Lelić (17 obrana), Kozina 3, Mataija 3, Eter 2, F. Lelić 6, Mrđenović 2, Barišić Jaman, Varvodić 1, Kedžo 2, Markotić 4, Slišković 3, Pivac, Obad 4, Kević 1, Velić, Šunjić
Trener: Kasim Kamenica

SEDMERCI: Magdeburg 2/2 (Tonnesen 2),Nexe 1/1 ( Mataija)
ISKLJUČENJA: Magdeburg 6 minuta (Pajović, Landsberg, Jurecki), Nexe 4 minute (Kević 2+2)

Drugi najbolji hrvatski klub hrabro je otputovao u Njemačku, a hrabrost su izabranici Kasima Kamenice pokazali i na parketu, protiv bundesligaša Magdeburga.

Iako je u utakmici titula favorita nesumnjivo bila na strani Magdeburga, trenutno šestog na tablici najjače rukometne lige svijeta, Našičani su uspjeli iznenaditi izgubivši sa svega -2. Najbolji je strijelac za Nexe bio Franjo Lelić sa šest golova, dok je Pero Lelić obranio odličnih 17 šuteva.

U utakmicu Nexe kreće sa Šunjićem na golu te Mataijom, Sliškovićem, Obadom, Mrđenovićem, Markotićem i Velićem u polju, dok je Nijemcima 3000 gledatelja pružalo podršku s tribina. Prvi napad Našičani propuštaju, a put vodstva Magdeburg gura Rojewski iz kontranapada. Njemu se obranama priključio Islanđanin Gustavsson, pa tek u šestoj minuti Nexe dolazi do prvog pogotka, zabija Obad iz kontre.

No, loše se otvaranje hrvatskih predstavnika nastavlja, a nakon 5:1 Kamenica mijenja golmana i u igru ulazi P. Lelić. U devetoj minuti Mrđenović je izborio penal, kojeg za 5:2 realizira Mataija. Magdeburg međutim povećava svoje vodstvo (8:3), a Kamenica rotira ekipu, pa ulaze i Varvodić i Kozina, a upravo je potonji prekinuo sušu golova iz igre, uz pomoć Lelića koji se razbranio na vratima.

Smanjuju Našičani na -4, strijelcima se priključio i F. Lelić, dok sjajni Kozina u 24. minuti, nakon još jedne obrane P. Lelića, postavlja 13:10. Našički vratar ostaje u centru pozornosti i dalje, domaći rukometaši ne pronalaze ključ za otključavanje njegovih vrata, pa se Mataiji otvara prilika za kontranapad što Virovitičanin koristi za 13:11. U tom je trenutku domaći trener Frank Carstens naprosto prisiljen uzeti minutu odmora.

Nakon toga se igra bundesligaša popravlja, malo pomažu i latvijski suci, pa se na odmor ide sa 17:13. Do tada je Pero Lelić uspio skupiti deset velikih obrana, a Kozina, Mataija i Obad po tri zgoditka. Za domaće je Gustavsson skupio devet obrana, dok je Grafenhorst upisao četiri gola.

U drugo poluvrijeme Našičani odlaze još odlučnije, a ni igrač manje na parketu ih ne sprječava da izjednače kod 19:19. U 41. minuti malo se sreća osmjehnula i gostima, koji nakon domaćeg isključenja ostaju brojčano nadmoćni, što je odmah kapitalizirao Eter pogodivši za prvo vodstvo u utakmici, 20:21. Magdeburgu je to bio poziv na buđenje, ulazi se u seriju 5-1 u kojoj se ističu Austrijanac Weber i Slovenac Natek, te je rezultat u 46. minuti 25:22.

Na toj udaljenosti njemački rukometaši drže Našičane, koji u posljednjih pet minuta ulaze s igračem manje, no F. Lelić pogađa iz teške situacije za 28:26. Hornke i Grafenhorst dižu prednost na +4 (31:27) u 58. minuti, a Kamenica traži time-out. To je njegove rukometaše opet diglo pa se u posljednju minutu ulazi s 32:30.

U uzbudljivih posljednjih 30 sekundi Natek diže na 33:30, ali je Kedžo brz i okretan te sa zvukom sirene pogađa za sjajnih 33:31.

Uzvrat se igra iduće subote, 18. veljače, u 19 sati, a bolji iz te dvije utakmice odlazi u četvrtfinale EHF kupa.

Kup EHF-a, 1. utakmica:
Magdeburg – Nexe 33:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2012. u 21:48
    veliki je to rezultat ali postoji još jedna teška utakmica u našicama.zasigurno dobro pripremljeni kondicijskim trenerom krolom,vođeni iskusnim kamenicom igrači svjesni što im može donijeti daljnji plasman nisu podlegli nikakovom pritisku i spoznaji da znaju tko je magdeburg napravili su pravu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.02.2012. u 18:10
    Svaka vam čast,nadam se čudu u revanšu i prolazu Nexe-a i da osvete Metković za 2001 i finale kupa Ehf-a :).Iako pošteno kazano Magdeburg je veliki favorit i u revanšu!
    Obrisan korisnik
  • Kvrga11.02.2012. u 17:19
    Pa gdje ćeš više od Našice cementa. To je njihov klub. Sin od vlasnika cementare je predsjednik kluba. Praktički, obiteljski klub
    Kvrga
  • filipzok11.02.2012. u 17:09
    Idemo dalje
    filipzok
  • ivanm11.02.2012. u 17:08
    Super rezultat. Dobro rade Našičani, imaju odličnog trenera i sad su već konstanta. Kad bi netko prepoznao taj rad i malo uložio bila bi to odlična ekipa
    ivanm