Tenis

Ljubičić naletio na domaću minu

Ante Zovko • ponedjeljak, 13.02.2012.
Ljubičić naletio na domaću minu
Foto: Kristijan Komarica

Na rotterdamskom ATP turniru iz serije 500 ABN AMRO World Tennis Tournament Ivan Ljubičić pamti i bolje dane. Dvostruki finalist i lanjski polufinalist naletio je na domaću minu.

Jesse Huta Galung, 232. na svijetu, bio je gotovo nedodirljiv na servisu protiv Ivana Ljubičića u prvom kolu i svladao ga sa 7:6(6), 6:3 za sat i 47 minuta. Finalist iz 2005. i 2007. te lanjski polufinalist imao je priliku u prvom setu, no nakon što ga je izgubio, olakšao je posao protivniku u drugom.

Nakon poraza u prvom kolu Australian Opena te neuvjerljivog nastupa u Zagrebu, gdje je poražen u drugom kolu, Ljubičić nije odao znakove da forma kreće uzlaznom putanjom.

U svojem četvrtom meču ove sezone Ljubičić je slabo otvorio. Spašavao je servis već u svojoj prvoj servis-igri, dvije break-lopte domaćeg igrača s pozivnicom. Huta Galung iskoristio je priliku već u sljedećem gemu u kojem je Ljubičić imao servis i poveo 2:1.

U šestoj igri hrvatski treći reket uzvraća, i to nakon pete break-prilike. Nakon što je propustio povesti 5:3, Ljubičić nije imao odgovora na protivnikov servis u tie-breaku, a Nizozemac je iskoristio jednu grešku.

Ljubičićev servis postao je u drugom setu labilniji, prijetilo mu je oduzimanje gotovo u svakom gemu, a Huta Galung dočekuje priliku za to u osmoj igri, vodi 5:3 i lagano servira za meč.

U drugom kolu Huta Galung igrat će protiv boljeg iz ogleda sedmog nositelja Viktora Troickog i još jednog domaćeg igrača s pozivnicom, Thiema de Bakkera.

ATP ABN AMRO World Tennis Tournament Rotterdam, prvo kolo:
Huta Galung (Nizozemska, WC) - Ljubičić (Hrvatska) 7:6(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 23:56
    ...e sad stvarno il je u pitanju ozljeda koja Ljubi ne dozvoljava normalno kretanje ili je stvarno jedna godina razlike Ljubu učinila starcem...sljedeći jedni će nam sve reći...Dajem mu benefit of the doubt...za sada
    Obrisan korisnik
  • klon13.02.2012. u 23:33
    stfu!!!!
    klon
  • Obrisan korisnik13.02.2012. u 23:04
    Ljubo legendo,svaka čast tvojim rezultatima,skidam ti kapu za sjajnu karijeru...ali brate,vrijeme te pregazilo...kralju,ne moraš čekat da navršiš 65 godina,lijepo si kupiš vilu,koju vikendicu za ljeto i za zimu jednu isto negdje bogu iza nogu i uživaš ko čoek ;)
    Obrisan korisnik