Nogomet

Lionel Messi izjednačio i srušio rekord

Borna Rupnik • srijeda, 15.02.2012.
Lionel Messi izjednačio i srušio rekord
Foto: EPA

Pogotkom u završnici susreta u Leverkusenu Lionel Messi olakšao je posao svojoj Barceloni u uzvratu, ali se ponovno upisao u knjige rekorda...

Lionel Messi, argentinski reprezentativac u dresu Barcelone, postigao je treći pogodak svoje momčadi u pobjedi 3:1 protiv Bayera iz Leverkusena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Upisivanjem na listu strijelaca u Njemačkoj Messi je jedan rekord izjednačio, a jedan oborio.

Na listi nogometaša koji su postigli po sedam pogodaka na gostovanjima u jednoj sezoni Lige prvaka pridružio se Jariju Litmanenu, koji je takav učinak zabilježio u sezoni 1995./1996., te Hernanu Crespu i Thierryju Henryju, kojima je isto pošlo za rukom u sezoni 2002./2003.

Messiju je pogodak na BayAreni bio ukupno 98. pogodak za Barcelonu na gostovanjima, u 160 gostujućih utakmica.

Istim je pogotkom argentinska zvijezda oborila rekord po broju pogodaka u nokaut-fazi Lige prvaka, odnosno u susretima na ispadanje. Messi je U Leverkusenu stigao do brojke 19, preskočivši Ševčenka i Raula. Ukrajinac i Španjolac u tim su fazama natjecanja mreže zatresli 18 puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 20:29
    Messi funkcionira, probaj pratiti malo kretanja - promjenio mu je Guardiola poziciju u novom sustavu i sada, a pogotovo na gostovanjima igra desno krilo koje se povlači iza i ostavlja mjesta Dani Alvesu, a on sam igra jednog od playmaker-a. Sanchez igra Messi-evu poziciju lutajuće špiceOsobno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 20:11
    Svaka cast ali meni ovo nije niti onaj isti Messi sa pocetka ove sezone,o prethodnima da i ne pricam. Izgubio je explozivnost,brzinu i svjezinu. Prije je u drugom koraku vec bio ispred 90% branica i to sa loptom u nogama,sad je vidljivo mucenje u nekim situacijama. Mislim da ga se ipak previse... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 18:46
    postavio je rekord kao najniži igrač koji je ikad zabio u njemačkoj
    Obrisan korisnik
  • ian wright15.02.2012. u 18:20
    nikad cuo za taj rekord. Od kad je to bitno? Tko su prvih pet na tablici (ako je rekord toliko bitan, onda bih iz cuga mogao nabrojat bar tri)? Jel se racuna odvojeno i za strijelce u skupinama? cisti shit.
    ian wright
  • Obrisan korisnik15.02.2012. u 18:05
    Od vremena Pelea, malo kasnije i Maradone pa sve do današnjih dana nitko nije mogao stati uz njihov bok iako je bilo pregršt nogometnih genijalaca sve do danas. Ali Messi ee braco to ti je već ime koje se primiče nedodirljivima ;)
    Obrisan korisnik