Tenis

Ljubičić uz 27 asova do pobjede

Vedran Babić • ponedjeljak, 20.02.2012.
Ljubičić uz 27 asova do pobjede
Foto: Kristijan Komarica

U prvom meču glavnog ždrijeba turnira u Marseilleu hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je domaćeg predstavnika s pozivnicom, Florenta Serru, s 2:1 u setovima...

Nije bilo lako, no pobjeda se piše. I u petom dvoboju s Florentom Serrom, trenutno 143. tenisačem svijeta, Ivan Ljubičić stigao je do pobjede. Poslije dva sata i devet minuta igre izborio je osminu finala rezultatom 6:4, 6:7 (3), 6:3.

Izjednačeni prvi set otišao je na stranu Ljubičića, sedmog nositelja, nakon što je realizirao svoju jedinu break loptu. Imao je i Serra priliku za oduzimanje servisa, no Ljubo se izvukao.

U drugom setu pravi mali paradoks. Uz solidnih 61% prvog servisa i 13 asova Ljubičić se često nalazio u problemima. Serra je imao nove dvije break prilike, no Ivan je i njih anulirao. Ipak, u 13. igri agresivnija i odvažnija igra francuskog tenisača isplatila se i meč je otišao u treći, odlučujući set.

Ljubičić je u završnici dodatno pojačao ubojitost svog servisa. Uz novih 11 asova dopustio je Serri samo pet poena na svom početnom udarcu. Nije Serra bio loš, no jedan slab servis gem s njegove strane bio je dovoljan da Ljubičić napravi ključni break.

42. tenisač svijeta i finalist Marseillea 2005. meč je završio s 27 asova. Imao je 63% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 80% poena. Zanimljivo, Serra je iza svog prvog servisa osvojio jednaki postotak poena, a ukupno je protiv servisa osvojio četiri poena više (33-29). No, nije uspio realizirati ni jednu od tri break prilike koje je imao, a Ljubičić je svoje obje pretvorio u break.

Koliko je Serra nezgodan suparnik Ljubičiću dovoljno će reći podatak da je ovo bio njihov četvrti međusobni dvoboj koji je otišao u odlučujući set. 30-godišnji Francuz triput je osvojio prvi set, a jedino je u Lyonu 2009. doživio poraz u dva seta.

U drugom kolu Ljubičić bi mogao igrati protiv još jednog Francuza s pozivnicom, Paula-Henrija Mathieua. No, da bi se to dogodilo, Mathieu mora pobijediti Slovaka Karola Becka.

ATP Marseille, 1. kolo:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 7) - Florent Serra (Francuska, WC) 6:4, 6:7 (3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 23:58
    samo ti začepi usta kritičarima !! ljubo kralju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 18:55
    Bravo Ljubo! :-))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.02.2012. u 18:54
    Napokon je i Ljubo nasao "mušteriju"-i to stalnu :)
    Obrisan korisnik