Košarka

Video: Domaćinima drama u Bilbau

Marko Domljanović • srijeda, 22.02.2012.
Video: Domaćinima drama u Bilbau
Foto: EPA

Peto kolo košarkaške Eurolige donijelo je prvi poraz talijanskog Montepaschija. U prilično uzbudljivoj, ali ne toliko i bogatoj utakmici, Gescrap Bilbao došao je do svoje treće pobjedu u Topu 16 i približio se plasmanu u četvrtfinale.

Dramatična završnica u Bilbau rezultirala je prvim porazom Montepaschija u skupini F. Bilbao je posljednje dvije minute ušao s 51:50, a zatim McCalebb uzvraća tricom za dva poena viška talijanskog predstavnika. Fischer slobodnim bacanjima vraća prednost na stranu domaćina (54:53) i to samo 23 sekunde prije kraja, a tada kreće serija prekršaja.

McCalebb je pogodio tri od četiri, ali Lopez je bio još bolji i 14 sekundi prije kraja Španjolci imaju 58:56. Rakočević pogađa jedno, a zatim domaćini gube loptu i Thornton polaže za minimalno vodstvo šest i pol sekundi prije kraja. Ipak, u posljednjem napadu Lopez pogađa sa sirenom i ostavlja bodove u Španjolskoj.

Početak utakmice nije dao naslutiti ovako infarktnu završnicu jer su se gosti već nakon nešto manje od dvije minute igre odvojili na 0:5, a nakon gotovo tri minute bez koša Stonerook sredinom trećine postavlja 8:2. Nakon još jedna poduže kreativne pauze, Fischer krajem četvrtine.

Nakon nešto više od minute igre u drugoj dionici, Banić prvi put dovodi domaćine do prednosti (9:8), a zatim slijedi period igre u kojem se igre koš za koš. Tricama Ressa i Carrareta gosti se opet malo odvajaju na 14:18, ali Banić i Vasiliadis uzvraćaju sa pet koševa u nizu i prisiljavaju klupu Montepaschija na minutu odmora. Koš Rakočevića na isteku prvog dijela donosi Talijanima 21:22 na odmoru.

Zahvaljujući prvom košu McCalebba, a malo kasnije i tricom Stonerooka Montepaschi opet bježi na pet koševa razlike, ali Banić se još jednom ukazuje i košem i dodatnim bacanjem vraća Bilbao u igru. To je iskoristio Lopez koji tricom domaćinima donosi 31:30. Izjednačena utakmica nastavila se do kraja treće četvrtine koja novim košem Lopeza završava sa 39:39.

Najbolji strijelac u redovima pobjednika bio je Marko Banić koji je odličan učinak od 16 koševa upotpunio s osam skokova. Junak Lopez bio je odmah do njega s 15 poena, a svakako treba spomenuti i Fischera koji je uz sedam koševa dohvatio i čak 12 lopti. Kod gostiju je najbolji bio Rakočević s 14 koševa, a McCalebb je svih svojih 12 koševa zbio u drugom dijelu.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dominion Bilbao Basket60:59Montepaschi Siena
Real Madrid86:65Unicaja Málaga
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dominion Bilbao Basket60:59Montepaschi Siena
Real Madrid86:65Unicaja Málaga
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 09:33
    bilbao i dalje iznenađuje....prvi put u euroligi, a mogu doći čak do 1/4 finala! banić opet najbolji, kada je najpotrebnije. strašnu konstantu taj čovjek ima zadnje 3 godine....ali za repku nije bio dovoljno dobar....
    Obrisan korisnik