Košarka

Video: Real slomio Unicaju, Hrvati skromni

Marko Domljanović • četvrtak, 23.02.2012.
Video: Real slomio Unicaju, Hrvati skromni
Foto: EPA

U drugoj utakmici petog kola skupine F Real je upisao novu pobjedu i tako zadržao izglede za plasman u četvrtfinale. Unicaja je odlično otvorila utakmicu, ali kako je utakmica odmicala njihova se prednost topila da bi na kraju doživjeli i uvjerljiv poraz.

Nakon što je Gescrap Bilbao još jučer porazio Montepaschi i tako dospio u vrlo dobru poziciju što se tiče plasmana među najboljih osam, pred košarkašima Reala večeras je bio isti izazov. Unicaja se na samom početku pokazala kao vrlo tvrd orah odjurivši na dvoznamenkastu prednost, ali domaćini nisu paničarili i malo-pomalo uspjeli su slomiti momčad iz Malage.

Nakon početne trice Llulla koja je dovela domaćine u vodstvo, Unicaja na krilima Lime i Fitcha radi seriju od čak 14:0 i sredinom prve četvrtine dolazi do ogromne prednosti. Međutim, Real se tada budi i nešto manje od dvije minute prije kraja smanjuje na 12:16, ali Unicaja uspješno odbija njihov napad i košem Perića se na predah odlazi s 14:22.

Naš igrač početkom druge četvrtine podiže i na 16:25, a gosti iz Malage nakon toga održavanju svoju prednost sve do koša Rodrigueza za 20:31 u 14. minuti. Ipak, Real tada podiže ritam i počinje nagrizati protivničku prednost, a tricom Mirotića stižu na samo 34:37 na isteku 17. minute. Unicaja se nakon toga još jednom odvojila, ali još dvije trice Realovog igrača poravnavaju rezultat na 41:41 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme tricom otvara Fitch kojem na isti način uzvraća Suarez nakon čega Veličković pogađa za prednost domaćina. Nju je Real održavao do završnice treće četvrtine kada su sa crte slobodnih bacanja precizni bili Mirotić i Llull pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa 59:53.

Serijom od 6:0 na početku četvrte četvrtine Real je prelomio utakmicu i nakon toga uspješno održavao svoju prednost na devet koševa do otprilike pet minuta prije kraja utakmice kada kreće završni udar domaćina. Oni su tada napravili seriju od deset uzastopnih koševa i prelomili otklonili sve dvojbe jer je na semaforu tri i pol minute prije kraja pisalo 76:59. Razlika do kraja utakmice nije prestajala rasti pa je polaganjem Rodrigueza susreta zaključen s 86:65.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Mirotić koji je upisao 18 koševa i deset skokova, a pratio ga je Llull s 15 poena. Ante tomić odigrao je skromnu utakmicu upisavši samo dva koša (šut 1/6) uz četiri skoka. S druge strane, ni Luka Žorić bio je čak i lošiji s dva skoka manje, ali je Perić ubacio 11 koševa uz četiri uhvaćene lopte. Najbolji u redovima Unicaje bio je Fitch s 15 koševa.

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dominion Bilbao Basket60:59Montepaschi Siena
Real Madrid86:65Unicaja Málaga
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, Top 16, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dominion Bilbao Basket60:59Montepaschi Siena
Real Madrid86:65Unicaja Málaga
1Montepaschi Siena 42+58
2Dominion Bilbao Basket 42+14
3Real Madrid 42+7
4Unicaja Málaga 06-79

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!