Nogomet

Ayew: "Ovo nam je veliki poticaj"

Maj Gašparac • četvrtak, 23.02.2012.
Ayew: "Ovo nam je veliki poticaj"
Foto: EPA

Nogometaši Marseillea pogotkom Andrea Ayewa svladali su Inter u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, te u uzvrat u Milano putuju s prednošću od jednog pogotka. Članovi pobjedničke ekipe sretni su zbog ostvarenog rezultata, no i svjesni kako njihova prednost nije velika, a trener Intera Claudio Ranieri vjeruje u preokret u drugoj utakmici.

Strijelac pobjedonosnog pogotka André Ayew bio je zadovoljan nakon utakmice: "Ovo je dobar rezultat jer nismo primili pogodak na domaćem terenu. To nam je veliki poticaj, a sada moramo ostati usredotočeni i nastaviti ovako", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

"Dobro se osjećamo zbog pobjede i trebamo nastaviti raditi, raditi i raditi", zaključio je Ayew.

Trener Marseillea Didier Deschamps također je sretan zbog izborene prednosti za uzvrat, no naglašava kako još ništa nije gotovo: "Dobar je osjećaj ostvariti ovakav uspjeh na samome kraju. Suprotstavila nam se odlična momčad, ali mislim da smo imali bolju kontrolu na terenu."

"U utakmici je bilo malo prilika, ali u konačnici smo bili bolja ekipa. No, u uzvratu očekujem tešku utakmicu", prokomentirao je Deschamps.

Trener Intera Claudio Ranieri nakon susreta je otkrio kako je razočaran porazom, ali da vjeruje u preokret u uzvratu: "Sada nas očekuje težak zadatak u drugoj utakmici, no posjedujemo dovoljno vještine i možemo postići dva pogotka u Milanu. U konačnici sam razočaran ishodom, no zadovoljan načinom na koji smo pristupili utakmici."

"Primili smo pogodak u trenucima kada je utakmica bila gotova, a do tada smo kontrolirali Marseille", smatra Ranieri te vjeruje da će njegova ekipa nakon druge utakmice biti sretnija: "U svakom slučaju, pokazali smo da smo još uvijek živa momčad i mislim da uz pomoć našeg punog stadiona možemo preokrenuti ovaj rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.02.2012. u 08:50
    interu triba radikalna promjena koju nisu ucinili navrime, i sad ce se bit dosta tesko vratit u vrh, pogotovo ako ostanu bez lige prvaka sljedece sezone
    Obrisan korisnik
  • django 923.02.2012. u 01:44
    Interova uprava je najveći krivac za ovogodišnju rezlutatsku katastrofu. Bili su svjesni da je momčad stara i da su potrebna pojačanja. Međutim unatoč tome nisu poduzeli potrebne mjere na vrijeme i sada su tu gdje jesu. Nogomet danas zna biti prilično surov i najbolje svjetske momčadi moraju... [više na forumu]
    django 9