Nogomet

Mikolaj: "Nama je jako žao, ali…"

Piše:Ivana Strahija • petak, 24.02.2012.
Mikolaj: "Nama je jako žao, ali…"
Foto: Ivana Strahija

Nakon što su iz Varaždina kazali svoje po pitanju posljednje (ili prve?) u nizu suspenzija koje su ih zadesile, interesantno je bilo čuti predsjednika Čakovca Dušana Mikolaja, koji raspolaže unekoliko drukčijim podacima.

Iako je do sada informacija koja je prezentirana novinarima glasila da je Milan Pavličić onaj koji je suspendirao Varaždin, čini se da je prvi to ipak učinio Nogometni klub Čakovec, trećeligaš iz Međimurja. "5. prosinca nam je Varaždin morao isplatiti dugovanje, kad to nije učinjeno, mi smo to javili u HNS i Varaždin je suspendiran", kazao je za Sportnet Dušan Mikolaj, predsjednik Čakovca. Po tome, ne stoji priča da se Čakovec samo "ubacio" među one koji potražuju novac od Varaždinaca.

Netočna je i svota koja je iznesena u javnost, Mikolaj tvrdi da se radi o 225 tisuća kuna, čemu dodaje: "Mi potražujemo novac za oba Škvorca i za Glavinu, ne znam otkud njima Lesjak. To su sporovi stari četiri, tri i dvije godine i nas se za taj dug zavlačilo predugo. Desetak smo puta već popuštali i pomagali Varaždinu, ranije Varteksu, kao najboljem klubu sjeverozapadne Hrvatske, jer je to ipak nogometni pojam, ali i mi sami smo u financijskim teškoćama."

2. HNL?

Čakovečki trećeligaš je inače podnio zahtjev za licencu za 2. Hrvatsku nogometnu ligu, jer proljeće baš i ne izgleda blistavo za sustanare na stadionu Mladosti, drugoligaško Međimurje: "Naša je ideja bila, s obzirom da imamo odličnu momčad i trenera, loviti plasman u 2. HNL, no kad smo otišli razgovarati s gradskim čelnicima, jasno su nam kazali da nema novca da se taj plan podrži. Mi sami ne možemo financirati viši rang natjecanja, pa ćemo vjerojatno ostati u 3. HNL Sjever."

Istina je, potvrđuje Mikolaj, da su iz Varaždina s njime u četvrtak pregovarali direktor Zlatko Ivanković i odvjetnik, no oni nisu ponudili nikakvu konkretnu svotu oko koje bi se mogli dogovoriti: "Došli su i nisu ponudili ni lipe. To jednostavno ne dolazi u obzir. Nama je jako žao, razumijemo situaciju, ali mi nismo za nju krivi i ne možemo ispaštati. Također sam čuo da ni Pavličiću nije ponuđeno ono čemu se nadao te da ni on neće pristati na skidanje suspenzije", dodao je Mikolaj.

Spomenuo je predsjednik Čakovca još jedan kuriozitet. Njemu se naime čini da Varaždinci krivo tumače stečajni postupak: "Oni citiraju članak 63. o otvaranju stečajnog postupka s preoblikovanjem i to sve stoji, ali zaboravljaju da otvaranje stečaja ne ukida suspenziju. Dakle, dugovi neće nestati, a suspenzija neće biti povučena samo zbog toga što je klub otvorio stečaj. Ovo sam također potvrdio i kod par pravnika, pa mi se čini da bi Varaždinci morali ipak više razmišljati o tome kako namiriti dugove, a ne o tome kako otvoriti stečaj", upozorava Mikolaj. "Kad bi to bilo istina, svaki bi klub jednostavno otišao u stečaj i otpisao dugove, maknuo suspenzije i lijepo dalje igrao."

Iz uprave Varaždina kažu da će sve znati do podneva u petak. Ostaje samo čekati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kojenajbolji24.02.2012. u 09:14
    e,moj Horvate i ostala kompanija u Varazdinu...napokon cete docekati kraj koji ste toliko zeljeli ocito...zajebali ste Varteks,a sad ste zajebali i Varazdin!!!!
    kojenajbolji
  • Zvrx24.02.2012. u 08:15
    Iskreno se nadam da nitko od igrača neće pristati na reprogram dugova i da će baš SVI klubovi koji troše više od onog što zarade jednostavno nestati, a njihovi direktori završiti u zatvoru. I to u svim sportovima...
    Zvrx