Rukomet

Šego: "Samo neka ne bude Kielce"

Zvonka Keliš • nedjelja, 26.02.2012.
Šego: "Samo neka ne bude Kielce"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši CO Zagreba slavili su i u posljednjem susretu skupine A Lige prvaka te je pred njima sada ždrijeb osmine finala. Nakon velike pobjede nad Barcelonom Zagrebaši su u utakmici za prestiž bili bolji od švicarskog Kadetten Schaffhausena. Junak susreta, Marin Šego, bio je izuzetno zadovoljan ostvarenom pobjedom, no za sljedećeg protivnika nije poželio poljski Kielce oko čega se složio i Zagrebov desni vanjski, Marko Kopljar.

Posljednja utakmica natjecanja po skupinama Zagrebu je na domaći teren dovela švicarski Kadetten Schaffhausen koji se nije predavao u nijednom trenutku što je na koncu nagnalo Zagrebaše i na brojne pogreške: "Znali smo da će biti teška utakmica, naime, nije se lako motivirati kada znaš da utakmica nema nikakvog imperativa. Nadali smo se da ćemo to izbjeći, no dogodilo nam se da smo imali oko 15, 20 tehničkih grešaka, stoga mi je posebno drago što smo na kaju dobili utakmicu", izjavio je jedan od junaka pobjede nad Švicarcima, Zagrebov golman Marin Šego.

Nakon slavlja nad Barcelonom, koje zasigurno nije bilo očekivano, Zagreb je upisao novu, vrijednu pobjedu, prije nastavka natjecanja u Regionalnoj rukometnoj ligi, ali i prije same osmine finala Lige prvaka: "Večeras nismo pali te se dižemo iz utakmice u utakmicu što je itekako dobro za nas. Poslije Barcelone se nismo uljuljali i to je posebno važno. Nekako mislim da je većina ljudi očekivala da nećemo odigrati tako dobru utakmicu protiv Barce tako da mi je drago da smo i tada i sada pobijedili."

Utorak u Ligi prvaka donosi ždrijeb parova osmine finala, a mogući Zagrebovi protivnici su momčadi Kielcea, Ademar Leona i Metalurga: "Važno je da smo pobijedili Kadetten Schaffhausen, no neka nam Kielce ipak ne bude protivnik u osmini finala, dok od preostalih klubova tko bude bude. U narednih se 15 dana trebamo ponajprije posvetiti sebi te se psihički i fizički spremiti za Metalurg i borbu koja nas očekuje u osmini finala", zaključio je Šego.

Muke po Kopljaru

Kopljar još od susreta s Barcelonom nije trenirao, već je muku mučio s Ahilovom tetivom i ramenom pucačke ruke koje i dalje stvara probleme: "Rame boli, no danas to nije bilo toliko presudno, već sam pred sam kraj utakmice malo izgubio snagu. Međutim, izvukli su nas Šego, obrana i Zlatko te smo na koncu stigli do pobjede što je i najvažnije."

Pobjeda je, iako nije bila imperativ, bila želja Zagrebaša prije daljnje faze natjecanja u Ligi prvaka, no gosti iz Švicarske domaćinu nisu olakšali posao: "Htjeli smo natjecanje po skupinama završiti pobjedom posebice nakon što smo uspjeli dobiti Barcelonu kod kuće. Kadetten je protiv nas tražio prolaz dalje u osminu finala tako da smo znali da neće biti lako. Konkurirali su nam brzim centrom i polukontrom, a kada smo imali igrača manje Šego nas je izvukao", kazao je Zagrebov desni vanjski igrač, Marko Kopljar, te je dodao: "Obrana je na trenutke bila vrlo dobra te je tada, uz Horvatove kontre, sve bilo dobro raspoređeno na putu prema pobjedi. Malo nam je pred sam kraj ponestalo snage, a možda je tu bio ključan i umor, no važno je da smo pobijedili."

Glavna tema u Zagrebovim redovima ovih dana zasigurno jest i ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka: "S Kielceom smo igrali na pripremnom turniru na ljeto, no tada u našim redovima nije bilo Balića, a ozlijedio se i Špiler, te smo na koncu izgubili susret. Metalurg također nije lak protivnik, no tu bi momčad ipak mogli proći", pojasnio je Kopljar.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2012. u 06:32
    mecok - sada vidiš kako može biti Metalurg - treči!
    Obrisan korisnik
  • cimbo26.02.2012. u 17:33
    Toliko smo jaki sa je svejedno koga cemo izvuci.
    cimbo
  • nido26.02.2012. u 11:42
    ...ovoga puta se mora i moze proci osmina finala, samo hrabro :-)))
    nido