Tenis

Đoković se vratio pobjedama

Vedran Babić • ponedjeljak, 27.02.2012.
Đoković se vratio pobjedama
Foto: Duje Bonačić

Prvog dana jakog ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju prvi tenisač svijeta, Novak Đoković, pobijedio je Nijemca Stebea u dva seta. Od nositelja dalje je prošao još Mardy Fish...

Novak Đoković ostvario je svoju 16. uzastopnu pobjedu u Dubaiju. Protekle tri godine osvajao je naslov, a u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja pobijedio je 72. tenisača svijeta, Cedrika-Marcela Stebea 6:4, 6:2.

"On je igrao dobro. Impresionirao me svojom igrom, pogotovo u prvom setu, koji je mogao otići na bilo koju stranu jer je reternirao dobro. Izašao je na teren s ispravnim pristupom, želio je pobijediti", rekao je Đoković, koji je realizirao tri od devet break lopti i spasio sve tri suparnikove.

S obzirom da mu je ovo bio prvi nastup od osvajanja Australian Opena prije gotovo mjesec dana, vodeći tenisač svijeta bio je zadovoljan.

Ljubičićev kutak

Jedini hrvatski predstavnik ovog tjedna u Dubaiju je Ivan Ljubičić. Već u ponedjeljak završio je svoj nastup u konkurenciji parova. Zajedno s Amerikancem Jamesom Cerretanijem izgubio je meč prvog kola od Nijemca Michaela Kohlmanna i Ukrajinca Sergija Stahovskija 7:5, 6:4. U utorak će izaći na teren u sklopu prvog kola pojedinačnog dijela turnira. Njegov meč protiv Talijana Flavija Cipolle na rasporedu je kao treći meč iza 11 sati po srednjoeuropskom vremenu na terenu broj 3, najmanjem od onih na kojima se ovog tjedna igra turnir. Ljubičić i Cipolla (86.) do sada su se sastali jednom i to prošle godine u Rimu na zemlji. Slavio je Ljubičić 6:2, 6:3. Drugog dana turnira nastupit će još Federer, Murray, Del Potro, Berdych, Tsonga i drugi.

"Nisam imao previše padova u meču. On me tjerao da igram i držao je dobar ritam. Riskirao je sa svojim udarcima i ostvario puno izravnih poena. Svaka mu čast. Sretan sam prvim mečom poslije četiri tjedna."

Osim Đokovića, prvog dana na teren je izašao još jedan nositelj. Bio je to Mardy Fish, koji je u ulozi šestog nositelja deklasirao još jednog ljevorukog Nijemca, Andreasa Becka. Fish je imao niskih 39% prvog servisa, ali je realizirao svih pet break lopti i poslije samo 58 minuta igre izborio drugo kolo.

"Lijepo je brzo pobjeđivati, no nadalje će biti teže zasigurno. Reternirao sam dobro. Imao sam samo jedan "škakljiv" trenutak u drugom setu. Ova podloga mi paše", otkrio je 30-godišnji Fish, kojemu je ovo prvi nastup u Dubaiju. "Ovo je lijep dio svijeta", dodao je Amerikanac.

20-godišnji Marko Đoković, mlađi Novakov brat, dobio je priliku zaigrati u prvom kolu zahvaljujući pozivnici organizatora. No, ni u svom trećem pokušaju da dođe do svoje prve ATP pobjede nije uspio. Sa 6:3, 6:2 porazio ga je Kazahstanac Andrej Golubev. Đoković (869.) je ubacio tek 41% prvog servisa i napravio sedam dvostrukih pogrešaka.

Najdramatičniji meč dana, ili barem završnicu meča, odigrali su Lukaš Lacko i Sergej Bubka. Poslije nešto više od dva sata igre i ukupno 30 poena u tie breaku trećeg seta pobjedu je odnio slovački kvalifikant rezultatom 2:6, 6:2, 7:6 (14). Lacko je spasio ukupno šest meč lopti.

Pobjedu je prvog dana upisao i Čeh Lukaš Rosol uvjerljivom pobjedom nad Francuzom Adrianom Mannarinom (6:2, 6:2).

ATP Dubai, prvo kolo:
Đoković (Srbija, 1) - Stebe (Njemačka) 6:4, 6:2
Lacko (Slovačka, Q) - Bubka (Ukrajina, WC) 2:6, 6:2, 7:6 (14)
Golubev (Kazahstan, Q) - Đoković (Srbija, WC) 6:3, 6:2
Rosol (Češka) - Mannarino (Francuska) 6:2, 6:2
Fish (SAD, 6) - A. Beck (Njemačka) 6:1, 6:1

Parovi, prvo kolo:
Kohlmann/Stahovskij (Njemačka/Ukrajina) - Cerretani/Ljubičić (SAD/Hrvatska) 7:5, 6:4
Fyrstenberg/Matkowski (Poljska, 3) - Bagdhatis/Južnij (Cipar/Rusija) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!