Rukomet

Obrvan: "Sreća da je uzvrat u Zagrebu"

Damir Žbulj • utorak, 28.02.2012.
Obrvan: "Sreća da je uzvrat u Zagrebu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometni prvak, Croatia osiguranje Zagreb, saznao je danas protivnika u osmini finala Lige prvaka. Bit će to makedonski predstavnik Metalurg, kojeg uspješno vodi bivši trener Zagrebaša, ali i hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar. Strateg CO Zagreba Ivica Obrvan iznio je svoje viđenje uzbudljivih rukometnih okršaja koji su pred nama...

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba izbjegli su Kielce i Ademar Leon te će ih na putu prema četvrtini finala kao prepreka čekati makedonski Metalurg, bivšeg trenera Zagrebaša, ali i hrvatskog izbornika, legendarnog Line Červara, koji sa skopskom momčadi radi fantastičan posao.

Metalurg je u skupini C Lige prvaka zauzeo treću poziciju, iza aktualnog bundesligaškog prvaka HSV-a i slovenskog prvaka Cimosa iz Kopra, dok su do samog natjecanja stigli kroz kvalifikacije. Fenomenalan rezultat klupskog predstavnika samo se odlično nadopunio na povijesni uspjeh makedonske reprezentacije na proteklom Euru u Srbiji, koja je petom pozicijom i osiguranim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu razveselila svoje navijače.

Na krilima te rukometne euforije, Metalurg sigurno neće hrvatskom predstavniku biti lagani protivnik. Svjestan je toga i strateg CO Zagreba Ivica Obrvan, koji je iznio svoje dojmove o ždrijebu.

"Između ova dva protivnika nema tajni, ali sigurno je da će ulog u ovim utakmicama biti puno veći nego u onima u regionalnoj SEHA ligi. Bit će to dvije različite utakmice, u Skoplju će se igrati u velikoj dvorani koja prima sedam tisuća gledatelja. U svakom slučaju bit će to zahtjevne i teške utakmice," kazao je za Večernji list trener Obrvan.

Zanimljivo je kako samo nekoliko dana prije okršaja u Ligi prvaka, Zagrebaše čeka dvoboj protiv istog suparnika u regionalnoj SEHA ligi. CO Zagreb bit će domaćin Červarovom Metalurgu 11. ožujka u Varaždinu, a Obrvan je naglasio kako ne misli skrivati svoje adute u toj utakmici: "Nema potrebe da bude nekih skrivanja u tom dvoboju, no, sigurno je kako niti nama, a niti njima ne odgovara termin te utakmice. Ali, kalendar je već sad pun i neće biti odgode."

Obrvan je sa svojim igračima ove sezone već odmjerio snage sa Červarom. U studenom prošle godine u Skoplju je dvoboj SEHA lige zaključen neodlučenim ishodom. U nervoznoj utakmici, bilo je samo 19:19, a Zagrebaše su do boda predvodili Kopljar i Vukić sa četiri te Balić i Marić s po tri postignuta pogotka.

Makedonci zadovoljni

Predsjednik Metalurga Risto Čokrev za službene je stranice kluba potvrdio kako je zadovoljan s protivnikom: "Osobno, htio sam Veszprem, ali niti Zagreb nije loša opcija. Tek sada vidimo da smo imali i malo sreće, jer da smo bili drugi mi, a ne Koper, igrali bi protiv Kielcea, koji je po meni bolja ekipa od Zagreba. Bit će to dvije teške utakmice, ali ćemo napraviti sve da izbacimo renomiranog protivnika."

U redovima Metalurga hrvatskim navijačima za oko će zapeti ime vratara Darka Stanića, koji se proslavio u dresu Srbije na proteklom Europskom prvenstvu, a pogotovo u polufinalnom dvoboju protiv Hrvatske. No, Metalurg je jedna čvrsta, borbena, radna momčad, koja agresivnom obranom i strpljivom organizacijom napada dolazi do rezultata. U skopskom okršaju sa Zagrebašima istaknuli su se i Naumče Mojsovski sa sedam te Zlatko Mojsovski sa četiri pogotka, dok je izuzetno važan igrač njihova sastava i iskusni Slovenac Kozlina.

Osim spomenutih igrača, Obrvan je izdvojio još i Dimovskog na crti te odličnog Filipa Mirkulovskog na vanjskoj poziciji, dok je ovako procijenio šanse za prolaz: "Metalurg je financijski stabilan i jak klub, kojeg vodi lukavi Lino. Imaju i veliku podršku navijača, ne podcjenjujemo ih, tako da mislim da su šanse za prolaz 50:50. Mislim da je sreća i dobra stvar što uzvrat igramo u Zagrebu."

Točan termin utakmice još uvijek nije definiran. Prvi susret osmine finala igrat će se između 14. i 18. ožujka u Skoplju, dok je uzvrat u zagrebačkoj Areni, između 21. i 25. ožujka.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 07:44
    Realno je da zagreb dođe među 8 u LP... Što se tiče Marića, čini mi se da upravo njemu najviše fale Balić i Valčić, ali i ovako je napadački među najboljim igračima Zagreba...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 00:04
    Lino sigurno voli čokolino :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 00:01
    ne znam zasto zagreb nebi mogao osvojiti lp,nisam rekao da su glavni pretedenti ali da imaju realne sanse to sigurno stoji jer us vrlo dobro pokriveni na svim pozicijama,istina da je maric neiskusan na crti i da situacija sa balicem i valcicem nije najbolja sta se zdravlja tice,ali isto tako realno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Vugi728.02.2012. u 23:40
    Najveći problem bi mogao biti golmani Metalurga Stanić i Angelov... ne znaš stvarno koji je bolji. Ali ako Šego bude na razini prošle utakmice, onda ne moramo brinuti ništa.
    Vugi7
  • Obrisan korisnik28.02.2012. u 23:25
    Predsjednik Metalurga: "Kielce jači od Zagreba" ?!? Ne baš prijatelju.
    Obrisan korisnik