Nogomet

Jovetić slomio Island, Ukrajina nadigrala Izrael

Ivan Dorian Molnar • srijeda, 29.02.2012.
Jovetić slomio Island, Ukrajina nadigrala Izrael
Foto: EPA

U međunarodnim prijateljskim utakmicama odigranim u srijedu, u Podgorici je Crna Gora dočekala Island, dok je Ukrajina gostovala u Izraelu. Pobjedu je ubilježila Armenija u susretu s Kanadom, a Bugare je od poraza protiv Mađarske spasio Bojinov u posljednjim minutama dvoboja.

Izbornik Crne Gore, Branko Brnović, najavio je ofenzivnu igru svoje momčadi u Podgorici, ali u prvom dijelu mreže se nisu tresle. Crnogorci su u vodstvo protiv Islanda došli u 56. minuti preko igrača Fiorentine, Stevana Jovetića, za Islanđane je izjednačio Finnbogason 20 minuta kasnije. Veliku radost domaćim navijačima donio je svojim drugim pogotkom Jovetić tri minute prije kraja. Larsu Lagerbacku ovo je nakon Japana prošlog petka drugi uzastopni poraz u prijateljskim ogledima.

Armenija je nakon neuspješnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo ugostila Kanadu, a gosti su poveli već u četvrtoj minuti preko McKenne. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, jer je u 22. minuti Pizzeli zatresao mrežu Kanađana. Isti je igrač povećao vodstvo u 66. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Ajaxov Aras Ozbiliz, inače strijelac izjednačujućeg pogotka u pobjedi Kopljanika na Old Traffordu prošlog tjedna.

Velika bitka vodila se u Izraelu, na stadionu Moshava, gdje je stigao jedan od domaćina Europskog prvenstva 2012., Ukrajina. Gusev je realizirao najstrožu kaznu u 17. minuti, koju je izborio Jarmolenko. Konopljanka je iskoristio poklon Shpungina na samom kraju prvog dijela i povećao vodstvo gostiju.

Nakon igranja rukom Mandzuka u kaznenom prostoru, dosuđen je jedanaesterac za Izrael. Precizan s bijele točke bio je Hemed u 56. minuti susreta. Jarmolenko je povisio na 3:1 za Ukrajinu u 61. minuti, a Sahar je samo dvije minute kasnije smanjio na 3:2. Ipak, rezultat se nije mijenjao do kraja i Ukrajina je zasluženo slavila.

Bugarska je stigla u Gyor na noge Mađarskoj i uspjela ostati neporažena u utakmici u kojoj su domaćini stvorili više prilika. Na odmor se otišlo s prednošću domaćina od 1:0, a pogodak je bio djelo Szalaija u 42. minuti. Tri minute prije kraja za Bugarsku je uspio izjednačiti Valeri Bojinov, i utakmica je završila rezultatom 1:1.

Aktivne su bile i afričke momčadi, Obala Bjelokosti nakon šokantnog poraza u finalu Afričkog kupa nacija u prijateljskom ogledu odigrala je 0:0 s reprezentacijom Gvineje. Tunis je odigrao 1:1 s Peruom, dok je Egipat svladao Niger rezultatom 1:0.

Prijateljske nogometne utakmice:
Crna Gora - Island 2:1
Armenija - Kanada 3:1
Izrael - Ukrajina 2:3
Mađarska - Bugarska 1:1
Obala Bjelokosti - Gvineja 0:0
Tunis - Peru 1:1
Egipat - Niger 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis29.02.2012. u 22:53
    obala bjelokosti je u finalu kupa afrike igrala nerijeseno!!!!!!!!!!!!!! citajte pravila sto znace penali i zasto nemaju veze s utakmicom.
    cameosis