Nogomet

Messi srušio Švicarsku, slavlje Norveške

Ivan Dorian Molnar • srijeda, 29.02.2012.
Messi srušio Švicarsku, slavlje Norveške
Foto: EPA

Protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014., reprezentacija Walesa poražena je na svom terenu od Kostarike u prijateljskom susretu. Nakon izjednačenja novog Bayernovog pojačanja, Xherdana Shaqirija, Švicarska je također morala pružiti ruku svojem protivniku, Argentini, i Lionelu Messiju, koji je hat-trickom prelomio utakmicu.

U spomen na tragično preminulog izbornika Garyja Speeda, Wales je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Kostarike. Momčad trenutno vodi Chris Coleman i natjecat će se protiv Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo 2014., koje će se održati u Brazilu. Domaće je navijače utišao Campbell, i donio iznenađujuću pobjedu gostima pogotkom u 6. minuti susreta.

Švicarska je pružila dobar otpor Argentini, ali je ipak momčad Alejandra Sabelle individualnom kvalitetom prevagnula. Na asistenciju Aguera odlično je reagirao Lionel Messi i doveo Argentinu u vodstvo nakon 20 minuta igre. Na početku drugog dijela izjednačio je Xherdan Shaqiri, koji će se na ljeto pridružiti njemačkom Bayernu. U 88. minuti Messi je ponovno donio prednost svojoj momčadi, a realiziravši jedanaesterac u posljednjim trenucima susreta postavio je konačnih 3:1 za Argentinu.

U Grčku je stigla reprezentacija Belgije, a Kevin Mirallas želio se svojim kolegama iz Olympiakosa "osvetiti" za podbadanja koja su mu upućena nakon loših rezultata Belgijanaca u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Krenulo je bolje ipak za Grke te je Salpingidis na asistenciju Gekasa poentirao za 1:0 u 9. minuti. Nacer Chadli se pobrinuo da Belgija napusti stadion Pagritio neporažena, i na proigravanje Hazarda sjajno reagirao u 32. minuti. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Belgija je susret završila s 10 igrača nakon što je u 62. minuti isključen Lombaerts.

Austrija je ugostila momčad Finske nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a domaćine je u vodstvo doveo Marc Janko u 32. minuti. Vodstvo je povećao Harnik u 54. minuti, da bi 20 minuta kasnije Ivanschitz postavio rezultat od 3:0. Za Finsku je počasni pogodak postigao Furuholm u 89. minuti, i Austrija je zasluženo slavila.

Sjeverna Irska teško je poražena na svom terenu od Norveške, a pogotke za momčad Egila Olsena postigli su Nordveit, Elyounoussi i Ruud. Poljska i Portugal odigrali su neodlučeno bez pogodaka u susretu u kojem se nisu posebno istakli Cristiano Ronaldo i Nani.

Slovenija je u vodstvo protiv Škotske stigla u 33. minuti susreta preko veznjaka poljske Wisle, Andraža Kirma. Škoti su odgovorili nedugo zatim, a pogodak izjednačenja postigao je Christophe Berra, inače član premierligaša Wolvesa. Utakmica je završila 1:1, a u Kopru nisu nastupili glavni napadači Slovenije, Matavž i Ljubijankič.

Prijateljske nogometne utakmice:
Austrija - Finska 3:1
Grčka - Belgija 1:1
Švicarska - Argentina 1:3
Sjeverna Irska - Norveška 0:3
Poljska - Portugal 0:0
Slovenija - Škotska 1:1
Wales - Kostarika 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 23:40
    vidi čuda,Messi zabio 3 gola bez pomoći Xavija i Inieste. Ja sam čuo od nekih vrhunskih nogometnih poznavatelja da je to nemoguće :D Ma Leo je kralj,jednostavno najbolji! Argentina ima strašan napad,vjerojatno i najbolji na svijetu,ali obrana je katastrofa,baš čudno da tako velika nogometna nacija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.02.2012. u 23:39
    ni mi drag,al ovo sta radi je s nekog drugog svita i drago mi je sta ga iman priliku gledat.
    Obrisan korisnik