Košarka

Vrlo loše izdanje Banića

Dino Brumec • ponedjeljak, 05.03.2012.
Vrlo loše izdanje Banića
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je u subotu odigrano pet utakmica 22. kola španjolske košarkaške lige, u nedjelju je odigran i ostatak dvoboja. Najveći derbi odigran je u Barceloni gdje je slavni domaćin porazio Gescrap Bizkaiju, uz totalni podbačaj Marka Banića.

Blusens Monbus je na svom parketu dočekao Real Madrid. Gosti su slavili 83:69, uz ponovno dobru partiju Ante Tomića. Hrvatski centar u nevelikih 18 minuta ubacio je 11 poena i uhvatio je pet lopti, dok je najbolji za Real bio Kyle Singer koji je ubacio 21 poen, uz šest skokova.

Barcelona je gostovala kod Gescrap Bizkaije i svladala je 72:65. Marko Banić odigrao je iznimno lošu utakmicu i u 26 minuta na parketu ostao je bez koša (šut 0/2), uz dva skoka i jednu asistenciju.

Moguće je da se momčad Gescrap Bizkaije umorila na euroligaškom gostovanju u Malagi, kod Unicaje u četvrtak pa je stoga odigrala dosta lošu utakmicu u kojoj su samo dva domaća igrača bila dvoznamenkasta. Bili su to Vasileiadis s 22 poena i Jackson koji je ubacio 12, dok je najbolji kod pobjedničke ekipe bio Lorbek s 15 koševa.

Nakon 22 kola na čelu ljestvice je Barcelona s 19 pobjeda, a prati je Kraljevski klub s jednom manje. Caja Laboral ima 16 slavlja, dok Unicaja i Alicante, nakon nekoliko loših rezultata zaredom, imaju 13 pobjeda.

Španjolska liga, 22. kolo:
Lagun – Estudiantes 103:81
Blusens Monbus – Real Madrid 69:83
Gran Canaria – Manresa 63:77
Gescrap Bizkaia – Barcelona 65:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!