Rukomet

Stevanović: "Prioritet je domaće prvenstvo"

Iz ŠD Kutija šibica:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 05.03.2012.
Stevanović: "Prioritet je domaće prvenstvo"
Foto: Davor Sajko

Momčad Crvene zvezde u 17. je kolu Regionalne rukometne lige pretrpjela nadasve uvjerljiv poraz od rukometaša CO Zagreba. U Zagrebu nije bilo prve sedmorke srpske momčadi, no to nije spriječilo domaćina da ovu utakmicu shvati vrlo ozbiljno čemu je na koncu posvjedočio i rezultat. Trener gostiju, Igor Stevanović, nakon susreta naglasio je kako je unatoč izostanku njegovih ključnih igrača zadovoljan igrom svog pomlatka te da se Zvezda prvenstveno okrenula postizanju što boljeg rezultata u domaćem prvenstvu.

Rukometaši Crvene zvezde pomlađeni su stigli na svoje drugo gostovanje u Zagreb, koje je zapravo trebalo biti domaćinstvo, ali srpska je ekipa izašla ususret hrvatskom prvaku te se utakmica 17. kola Regionalne rukometne lige ipak odigrala u Kutiji šibica: "Moram prije svega naglasiti da nam je četiri igrača iz prve momčadi ozlijeđeno, dvojica imaju ispit, dok jedan nije doputovao zbog bolesti tako da cijela prva postava nije tu, no to nije razlog ni opravdanje današnjeg poraza. Moram nadodati i da su momci koji su danas igrali susret protiv CO Zagreba 1994. i 1995. godište, dakle, igraju kadetsku ligu Srbije tako da sam unatoč uvjerljivom porazu izuzetno zadovoljan s njima", započeo je trener gostiju Igor Stevanović.

Susret nije dobro počeo za goste iz Srbije koji su na samom startu očito bili podosta impresionirani, dok su Zagrebaši to, na drugoj strani, dobro iskoristili za uvodnih 7:0: "U prvih 15 minuta momci su se pogubili, međutim, to je tako kada igrate protiv imena poput Balića i društva. U nastavku je to ipak izgledalo bolje, no tu je svakako bilo previše tehničkih pogrešaka koje se moraju ispraviti i kada se to učini bit će mnogo, mnogo bolje."

Težak raspored rukometaša Crvene zvezde zasigurno je ostavio traga, naime, četiri susreta u desetak dana nikome ne mogu lako pasti: "Nama je ove godine uistinu preteško budući da igramo Ligu Srbije sa svih 16 klubova, a ne igramo samo play-off kao što je to u drugim zemljama sudionicama SEHA lige tako da u principu svaki drugi dan igramo utakmicu. Tako smo nakon subotnjeg susreta u domaćoj ligi danas zaigrali u Zagrebu u sklopu SEHA lige te nas već u srijedu očekuje susret u Kupu Srbije, dok u subotu ponovno igramo domaće prvenstvo, a nakon toga opet slijedi Regionalna liga", pojasnio je Stevanović situaciju Zvezde.

Trener Stevanović naglasio je i kako posljednje plasiranoj momčadi Regionalne lige cilj u ovoj sezoni, dakako, zbog prenatrpanog rasporeda, nije dobar plasman u SEHA ligi već onaj u domaćem prvenstvu: "Tempo nam je stalno takav tako da nam je prioritet postići nešto u domaćem prvenstvu iako smo u prvom dijelu imali dosta poteškoća budući da nam je dosta igrača otišlo te nam je stoga i bodovno stanje bilo dosta loše. Ekipa nam se sada uigrala, krenulo nam je kako treba te se nadam da ćemo izboriti i plasman u Europu, dakle, da ćemo biti među prvih četiri, pet ekipa u Ligi Srbije."

Najvažnija želja trenera Stevanovića i njegove momčadi u budućnosti jest da im Savez odobri da, kao što je to princip u ostalim sudionicama SEHA lige, u domaćem prvenstvu zaigraju samo u play-offu što bi im svakako pomoglo u rasterećenju rasporeda, ali i boljoj pripremi za same susrete Regionalne lige: "Nadamo se da će nam Rukometni savez Srbije dozvoliti da mi, sudionici Regionalne lige, u domaćem prvenstvu zaigramo samo u play-offu. Tada ne bi trebali imati toliko utakmica te ćemo se moći koncentrirati prvenstveno na SEHA ligu koja je odlično zamišljena, ali i izvanredno organizirana te je sigurno da će pridonijeti promociji rukometa na prostorima bivše Jugoslavije", zaključio je Stevanović.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren06.03.2012. u 08:18
    nadam se da su ova dvojica položili ispit. inače, svaka im čast, treba se obrazovati
    Zdren