Rukomet

Matulić: "S Metalurgom će biti veselo"

Iz ŠD Kutija šibica:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 05.03.2012.
Matulić: "S Metalurgom će biti veselo"
Foto: Davor Sajko

Momčad CO Zagreba ponovno je zamijenila domaćinstva s rukometašima Crvene zvezde te je u sklopu 17. kola Regionalne rukometne lige stigla do nadasve uvjerljive pobjede nad gostima iz Srbije. U Kutiji šibica najbolji je bio Jerko Matulić koji je tako dao priliku kapetanu Horvatu da uzme mali odmor. Nakon priprema u Poreču i susreta sa srpskom ekipom, Zagrebaše sada očekuje gostovanje kod Vardara te prvi od tri u nizu dvoboja s makedonskim Metalurgom.

Nakon pobjede nad Kadetten Schaffhausenom u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka, rukometaši CO Zagreba krenuli su put Poreča gdje su odradili mini pripreme za ono što slijedi: "Protekli smo tjedan proveli na pripremama u Poreču i nismo znali u kakvom se stanju nalazimo, posebice što se tiče same igre budući da smo tamo odigrali tek jednu prijateljsku utakmicu te smo nešto malo odigrali međusobno", izjavio je za početak najbolji strijelac susreta s Crvenom zvezdom, Jerko Matulić.

Dvoboj s beogradskom ekipom bio je tako prvi nakon priprema u Poreču te je momčad CO Zagreba, unatoč izostanku trenera Ivice Obrvana, pokazala kako je i dalje u dobroj formi: "Susretu zbog priprema i male pauze od utakmica pristupili dosta ozbiljno te nam se to na kraju i isplatilo. Odradili smo laganu utakmicu pred ono što slijedi."

Kapetan Zagrebaša, Zlatko Horvat, pruža odlične igre u redovima hrvatskog prvaka stoga je ipak nešto manja minutaža pripala samom Matuliću koji je i danas pokazao kako spreman čeka svoje minute: "Danas sam dobro iskoristio dobivenu priliku i odmorio sam Horvata budući da on igra mnogo više u važnijim utakmicama te je na meni da odradim one 'slabije' susrete kako bi on bio spreman za nadolazeće, bitnije dvoboje", izjavio je Matulić nakon susreta.

CO Zagreb u četvrtak očekuje novi susret SEHA lige, točnije, gostovanje kod rukometaša Vardara: "Vardar je također ozbiljan protivnik te nas i tamo očekuje dosta teška utakmica. Međutim, idemo to odraditi i uzeti još jednu pobjedu."

Za vrijeme priprema u Poreču rukometaši Zagreba saznali su i ime svog protivnika u osmini finala Lige prvaka, a ždrijeb im je dodijelio ni manje ni više nego momčad bivšeg hrvatskog izbornika i Zagrebova trenera, Line Červara: "Bit će jako veselo s Metalurgom, očekuje nas mnogo nadmudrivanja i nadigravanja, ali mi imamo ulogu laganog favorita te stoga i obavezu nju opravdati, a nadam se da ćemo to i učiniti."

Nakon Crvene zvezde i Vardara, Zagrebaše očekuje prvi od tri nadolazeća susreta s makedonskim Metalurgom, no ovaj u nedjelju, koji će se igrati u Areni u Varaždinu, bit će u sklopu Regionalne lige: "Nadam se da ćemo ovaj mini ciklus uzastopnih dvoboja završiti sa svim osiguranim pobjedama", za kraj je kazao Matulić.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2012. u 07:05
    Jel se tu igrala košarka? 50:25???? LMFAO
    Obrisan korisnik