Rukomet

Horvat: "Vardar dobra proba za Metalurg"

Zvonka Keliš • utorak, 06.03.2012.
Horvat: "Vardar dobra proba za Metalurg"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Zagreba nakon osmodnevnih priprema u Poreču formu su provjerili u 17. kolu Regionalne rukometne lige s momčadi Crvene zvezde koja je u Kutiju šibica stigla bez svoje prve sedmorke. Dobra uvertira u nastavak napornog tjedna u kojem čekaju Vardar i prva od tri u nizu utakmice s Metalurgom bila je nadasve uvjerljiva pobjeda nad srpskom momčadi. Kapetan Zlatko Horvat u tom je susretu dobio priliku za predah, a nakon susreta prokomentirao je sve ono što CO Zagreb očekuje u nastavku.

Momčad CO Zagreba lako je stigla do pobjede nad rukometašima Crvene zvezde koji su u Kutiji šibica zaigrali sa svojom drugom postavom: "Baš zato što su došli s drugom momčadi očekivali smo lakšu utakmicu, nije nam bilo teško i nije bilo nikakvih većih problema. Svi smo se naigrali, odmorili i sada se spremamo za utakmice koje nas očekuju u četvrtak i u nedjelju, a nakon toga slijede i one najbitnije, s Metalurgom u osmini finala Lige prvaka", izjavio je kapetan Zagrebaša Zlatko Horvat nakon dvoboja sa srpskom momčadi.

Matulić odlično iskoristio minutažu

Najbolji Zagrebov strijelac u susretu s Crvenom zvezdom, Jerko Matulić, kapetanu Horvatu dao je priliku za odmor pred one važne nadolazeće susrete te je uistinu dobro iskoristio dobivenu minutažu: "Matulić je u susretu sa Zvezdom odlično odigrao, imao je čak i nekoliko izuzetno atraktivnih šuteva koje je već pokazivao na treningu, a sada ih je i na samoj utakmici mogao provesti u djelo. Iako do sada nije imao puno prilika za igru, ona se ovoga puta ukazala te ju je on vrlo dobro iskoristio", zadovoljno je kazao Horvat.

Nakon kratkih priprema u Poreču rukometaše Zagreba dočekao je naporan tjedan u kojem ih osim Crvene zvezde, koja je sada već iza njih, očekuje još i gostovanje kod Vardara te prvi od tri u nizu dvoboja s Metalurgom: "U Vardaru će utakmica biti odlična, ali jako teška. Iako smo u pripremnom razdoblju izgubili od njih, taj susret nije mjerilo za utakmicu koja slijedi. Vjerujem da će dvoboj biti sjajan, no moramo dati sve do sebe kako bi pobijedili."

Susret u četvrtak svakako će biti dobra priprema za sam Metalurg u nedjelju za kojeg kapetan Horvat kaže da je načuo kako ne dolazi u punom sastavu: "Ono što je važno jest da je Vardar veoma sličan Metalurgu te je taj susret u četvrtak itekako dobar test pred onu iduću nedjelju budući da sam načuo da Lino u Varaždin dolazi s drugom momčadi, no koliko je to točno ne bih znao. S druge strane mi u Varaždin idemo u punom sastavu."

Ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka Zagrebašima je donio dva dvoboja s makedonskim Metalurgom čime je kapetan Horvat izuzetno zadovoljan: "Možemo biti zadovoljni ždrijebom i time što nismo dobili Kielce, naime, ja sam prvi htio da dobijemo Metalurg ili Ademar Leon, samo da se izbjegnu Poljaci."

Povratak Balića i Tončija

Ono što svakako veseli pred nastavak natjecanja kako u Ligi prvaka tako i u Regionalnoj ligi jest povratak Ivana Balića i Tončija Valčića koji su itekako važne karike u momčadi Zagreba: "Ivano je dobro trenirao i s njime je sada sve u redu. Normalno da nam je on izuzetno potreban, ali tu je i Tonči Valčić koji se vratio u napadu te smo sada svi spremni. Najbitnije je samo da se do utakmice s Vardarom, kao ni na njoj, nitko ne ozlijedi te će tada biti sve u redu."

Iako su izbjegli Kielce i Ademar Leon, nijedna se momčad koja je izborila osminu finala ne može i ne smije olako shvatiti, no najbolji strijelac Lige prvaka vjeruje da će se Zagrebov trud i naporan rad tijekom cijele sezone sada isplatiti: "Normalno da je svak protivnik težak pa tako i Metalurg koji ima vrlo dobro posloženu ekipu, veliki fond igrača i Stanića na golu. Međutim, vjerujem da mi uz pravi pristup, kakav smo imali i do sada u Ligi prvaka, možemo s obje utakmice otići kao pobjednici. Siguran sam da tako razmišljaju i rukometaši Metalurga, no mi sada moramo pokazati sve ono što smo cijelu sezonu radili te izboriti četvrtfinale."

Susret s Metalurgom donosi i novi susret s bivšim Zagrebovim trenerom, ali i hrvatskim izbornikom, Linom Červarom, koji sigurno neće olakšati posao Zagrebašima: "Sada moramo gledati sebe i svoje mogućnosti. Normalno da se moramo pripremiti i na njihovu osnovnu igru budući da se oni sada u 15 dana ne mogu mnogo promijeniti, dakako da postoje neke sitnice koje mogu izmijeniti, no one neće previše utjecati na konačan ishod dvoboja", zaključio je Horvat.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!