Nogomet

Tri autogola kninskog Kijeva

Ivan Dominik • srijeda, 07.03.2012.
Tri autogola kninskog Kijeva
Foto: Davor Sajko

Uzvratni dvoboji Hrvatskog malonogometnog kupa nisu donijeli iznenađujuće rezultate, nego su se svi klubovi koji su slovili za favorite plasirali u poluzavršnicu. Najviše je problema imao zagrebački Nacional s vrlo dobrom dubrovačkom ekipom Squarea, dok su ostali članovi 1. HMNL, Brodosplit, Mejaši i Vrgorac sigurno prošli u poluzavršnicu. Dan nakon utakmica izvučeni su i parovi polufinala u kojem će ponovno snage odmjeriti dvije najbolje momčadi lige, Vrgorac i Brodosplit, dok će Mejaši igrati protiv Nacionala.

Najzanimljiviji dvoboj četvrt završnice hrvatskog malonogometnog kupa bio je između dva odlična i na prvoligaškoj ljestvici visoko plasirana kluba, Mejaša i Kijevo Knaufa. Utakmica u kupu je bila treći susret te dvije momčadi u samo deset dana, ali i prvi doboj koji je donio pobjednika. Bila je to momčad iz Splita koja je na domaćem parketu s oporavljenim važnim igračima slavila protiv treće plasirane ekipe 1.HMNL.

Hrvatski reprezentativac u redovima Kijeva, Saša Babić, doveo je goste u vodstvo na samom početku utakmice, točnije u petoj minuti. Na 1:1 je izjednačio njegov suigrač i kolega iz reprezentacije, Duje Bajrušović, koji je nakon ozlijede vraćen u kadar Mejaša. U 13. minuti koja je, kako se pokazalo, u utorak bila nesretna za goste, poveli su Mejaši s 2:1 jer je autogol zabio Joško Goreta. Međutim, samo minutu kasnije je novo poravnanje rezultata donio Luka Jurlina, no do kraja prvog dijela je ekipa gostiju ponovno nesretno zatresla svoju mrežu. Karlo Klarin je zabio za 3:2 u korist Splićana i s tim se rezultatom otišlo na odmor nakon prvih 20 minuta igre.

Treći autogol gostiju zabio je Hrvoje Juras za udvostručenje vodstva Mejaša, a to je zadalo još veće glavobolje treneru Kijeva, Teu Strunji. Do kraja susreta se gosti nisu uspijevali vratiti, u igri s igračem više su također djelovali jalovo, a najviše im je problema kroz cijeli susret radio Bajrušović. U posljednjoj minuti je za Kijevo uspio zabiti kapetan Anto Palavra, no samo nekoliko sekundi kasnije je posao domaćih golom za 5:3 završio Bajrušović. Premda su gosti sami sebi zabili tri od pet golova Mejaša, domaći su zaslužili pobjedu jer su čitavih 40 minuta bila bolja momčad, a valja spomenuti i da je prvi ogled u Kninu završen rezultatom 3:3.

Mejaši će u polufinalu nakon izbacivanja ljutog suparnika igrati protiv ekipe Nacionala Roberta Grdovića. Zagrepčani su nakon teško izborenog remija u Dubrovniku, kod kuće protiv Squarea ponovno odigrali neriješeno. Ovog puta je Nacional imao inicijativu te je bio bolja momčad kroz cijeli susret a Dubrovčani su oba gola zabili iz kontri nakon pogrešaka domaćina.

Golove za Nacional zabili su Donald Suvajac i Korab Morina, a na izjednačenja su vraćali i kasnije konačan rezultat od 2:2 postavili Stjepan Rezo i Tomislav Čagalj. Domaći su vodili oba puta, Suvajčev je gol bio već u prvoj minuti, a nizom prilika su igrači Nacionala zaslužili polufinale te opravdali ulogu favorita, premda nisu pobijedili, nego su prošli zbog golova u gostima. Square je pokazao da se može nositi s najjačim prvoligašima, a ni njegov prolaz definitivno ne bi bio nezaslužen.

Ništa od najavljivanog iznenađenja u Pločama nije bilo. Iako je domaći Porto Tolero najavljivao pobjedu i senzaciju u HMNK, vodeća momčad najjačeg razreda hrvatskog futsala je bila besprijekorna i uvjerljiva na parketu. Pred više od 700 gledatelja u Domu športova u Pločama je Vrgorac nadigrao domaćina s visokih 6:1 te na taj način osigurao poluzavršnicu. Jedini i počasni gol za domaćine je postigao Ante Galić, međutim već je tada, u 34. minuti utakmica bila riješena u korist Vrgorca.

Među četiri najbolje ekipa Kupa plasirao se i Brodosplit koji je s glatkih i sigurnih 3:0 kod kuće na Gripama svladao zagrebačku momčad Uspinjače. Nakon gostujuće pobjede u Zagrebu od 7:1 Splićani su se i u drugom dvoboju, koji nije imao velikog naboja, lako obračunali s juniorskom ekipom kluba iz metropole. Uspinjača i dalje ima problem štrajka glavnih igrača seniorske momčadi, stoga ne čudi konačan poraz od Brodosplita s ukupnih 10:1. Drugi polufinalni par će tako činiti Vrgorac i Brodosplit, dvije najbolje plasirane ekipe prve hrvatske malonogometne lige, koje su nedavno odigrale i uzbudljivu ligašku utakmicu.

Hrvatski malonogometni kup, utorak, 6.3.2012., četvrtfinale, uzvrati:
Split Brodosplit inženjering – Uspinjača 3:0 (1:0) / 7:1
Nacional – Square 2:2 (2:1) / 4:4
Porto Tolero – Vrgorac GTP 1:6 (0:1) / 1:1
Mejaši – Kijevo Knauf Knin 5:3 (3:2) / 3:3

Hrvatski malonogometni kup, parovi polufinala:
Mejaši – Nacional
Vrgorac GTP – Split Brodosplit inženjering

Prve utakmice igraju se 13. i 14. ožujka, a uzvrati su na rasporedu tjedan dana poslije.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!