Nogomet

Guardiola: "Ako hoće, zabit će ih i šest"

Josip Tolić • četvrtak, 08.03.2012.
Guardiola: "Ako hoće, zabit će ih i šest"
Foto: EPA

Na konferenciji za novinare nakon uzvratne utakmice Lige prvaka u kojoj je Barcelona "demolirala" Bayer iz Leverkusena rezultatom 7:1 uz pet golova (!) Lionela Messija, treneri oba sastava biranim su riječima govorili o Argentinčevoj predstavi i složili se da su prisustvovali posebnoj nogometnoj večeri.

Barcelonin strateg Josep Guardiola biranim je riječima govorio o nenadmašivoj predstavi Lionela Messija u pobjedi Blaugrane rezultatom 7:1: "Večeras smo svjedočili jednoj od najposebnijih noći; gledajući je bilo je kao da ste primili dar. On zaslužuje biti nagrađen jer je zaista nevjerojatno da je samo sedam golova iza Barcelonina najboljeg strijelca Césara Rodrígueza, a tek su mu 24 godine."

Smatra da to nije Argentinčev maksimum: "Nije lako zabiti pet golova u jednoj utakmici, no, kad on to bude htio, zabit će ih i šest jednog dana. Također, moram reći da je i Iniesta odigrao briljantno."

Progovorio je i o važnosti pobjede s obzirom na momčad koja je stajala s druge strane terena: "Došli smo do četvrtfinala u zadnjih pet sezona, što govori o našoj velikoj stabilnosti. Ovo je zaista najljepše natjecanje. Momčad s kojom smo se suočili eliminirala je Valenciju i prije samo nekoliko dana pobijedila Bayern - to govori o veličini našeg postignuća. Moramo zahvaliti svim igračima i dužnosnicima u klubu."

Trener Bayera Robin Dutt gospodski je priznao poraz: "Iako smo igrali protiv Barcelone, ovaj poraz zaista boli. Suočimo se s tim, bili su jednostavno prejaki. Kritike će doći i moramo živjeti s njima, nismo bili na svom najboljem nivou - a, ako igrate s Barcelonom - morate imati savršen dan."

"Ako ste navijač, morate biti duboko impresioniran Messijevom predstavom, no ja kao trener nadao sam se da će imati jedan od svojih loših dana. Barcelona zaista ima sve - tehniku, taktiku i timski duh. Savršena izvedba."

"Kad je bilo 2:0, shvatili su da se mogu opustiti i igrati se s loptom, a točno su to i učinili. Nastojali smo ih pratiti, no kaznili su nas. To se može dogoditi protiv momčadi kao što je Barcelona."

Ostao je fasciniran igrom domaćina: "Barcelona ima iznimnu kvalitetu, a pitanje je 'kako možeš doći do takvog nivoa?'. Morat ćemo saznati. Čestitao sam Guardioli i rekao mu da sam siguran da će njegova momčad biti ponovno u finalu ove godine. Vrlo dobro koristi prostor, a njezina priprema napada fantastična je."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 12:49
    Roji sta tebe pere pa me pratis okolo,koje to probleme imas ? Ja jednostavno priznajem da je ovo najbolje sto je nogomet ikad ponudio i prepustio sam se uzivanju u njemu,zao mi te sto ti to ne mozes jer propustas nesto jako lijepo u zivotu. Zivot je prekratak da bi se lijepe stvari u njemu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 10:48
    ?Poslije "Nepravednog sudjenja", "Dosadne igre" itd. sve sto je vama kompleksasima ostalo je ovo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 10:45
    kad vidiš ovaj rez i dinamovi rezultati u LP manje bole.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:42
    alane, priznaj da onaniraš na momčad barcelone te da spavaš u piđami i posteljini s uzorcima tog kluba?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:15
    Mislim da je poruka nekima sinoc poslana,nadam se da su ju dobro shvatili...
    Obrisan korisnik