Nogomet

Messi: "Važno je uživati u trenutku"

Josip Tolić • četvrtak, 08.03.2012.
Messi: "Važno je uživati u trenutku"
Foto: EPA

Nakon utakmice s Bayer Leverkusenom i rekordnih pet golova u jednoj utakmici Lige prvaka, Lionel Messi za službene je stranice Uefe dao intervju u kojem je istakao kako je bitno za momčad što se primakla željenom cilju - finalu Lige prvaka te tomu pridaje najveću pažnju, a mladi Cristian Tello smatra da je postigao nešto o čemu mašta cijeli svijet.

Iako se s pet golova još jednom upisao u knjige rekorda postigavši pet golova na utakmici Lige prvaka, Lionel Messi svu važnost pobjede pridaje momčadi: "Najvažnija je stvar večeras da nas svi ovi golovi koje smo večeras zabili vode jedan korak bliže osvajanju Lige prvaka, a to je naš cilj. Izašli smo na teren želeći osigurati prolazak dalje u četvrtfinale, a to smo i učinili." "Uvijek sam govorio da je fantastično kad stvari ispadnu tako kako su večeras i kad igrate dobro, no samo ako ste time zadovoljiil svoje ciljeve uoči susreta. To se dogodilo protiv Bayera. Momčad je igrala jako, jako dobro, izvedba je imala neke prelijepe trenutke i zabili smo puno golova", dodao je.

Blizu novog rekorda

Messi se opasno približio još jednom rekordu. Riječ je o titulu najboljeg strijelca Barcelone svih vremena u službenim utakmicama. S pet pogodaka Bayeru Argentinac je stigao na 228 golova, samo sedam manje od legendarnog Césara Rodrígueza koji je taj pothvat ostvario između 1942. i 1955.

Zna da je iza njega možda i najbolji tjedan karijere: "Važno je uživati u trenutku - od onoga kako sam igrao s Argentinom prošli tjedan (zabio svoj prvi hat-trick, op.a.) do ovoga kako sam sada nastupio za svoj klub. Najslađi osjećaj u svemu za mene je da je momčad nastavila svoju dobru formu i da pobjeđuje u stilu; to je put kojim trebamo ići što je dalje moguće u Ligi prvaka."

Ne želi se opterećivati mogućim protivnikom u četvrtfinalu: "Ne zanima me s kim ćemo igrati u sljedećim rundama ni kada. Svaki klub koji je došao do ove faze ovdje je jer je napravio jako dobar posao, koga god izvučemo bit će težak protivnik."

Cristian Tello: "Stvari se razvijaju savršeno za mene u ovom trenutku. Ovakva je noć nešto o čemu cijeli svijet sanja - ne samo imati debi u Ligi prvaka s najboljom momčadi svijeta, nego i zabiti dva gola. Moram zahvaliti podršci navijača i trenera koji mi je dao priliku. Sretan sam i ponosan."

Prokometnirao je i nastup 20-godišnjeg Cristiana Tella koji je u debiju u Ligi prvaka postigao dva pogotka: "Naravno, sretan sam što je Tello to postigao. Trenirao je i igrao s prvom momčadi već duže vrijeme. Međutim, ne radi samo on dobro - nekoliko je mladih igrača iz omladinskog pogona koji stasaju zajedno s njim."

"Trener ima vjeru u igrače koji su ovdje ponikli i Tello je iskoristio pruženu priliku kao što su i ostali ove sezone. Svi smo oduševljeni njime", zaključio je 24-godišnjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 11:51
    već par godina slušam o tom zasičenju.. istina, ove godine se dogodilo malo više kiksova u domaćoj ligi, al čisto sumnjam da je to do zasičenja.. prije do teorije visokih brojeva.. a nije ni lako igrat toliko utakmica na vrhunskoj razini, pritom isprobavat nove igraće, pomlađivat u isto vrime, i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo908.03.2012. u 09:53
    nije stvar da ce pasti, nego ce se jednostavno zasititi, to se vidi u primeri, to im nije motiv igrati, a u ligi prvaka imaju nevjerojatan motiv, žele obraniti naslov a to još niko nije uspio, da bi i dalje igrali na tom nivou trebaju nove igrace tj. svježu krv koja ce i dalje gristi i htijeti... [više na forumu]
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik08.03.2012. u 09:42
    Treba li Barceloni Neymar ili Bale pored ovakvih mladica ? Svi oni koji misle kako ce Barcelona pasti uskoro neka pogledaju prosjek godina ekipe od sinoc. Fabregas je dokazao da moze igrati i Xavijevu poziciju i sa godinama ce biti jos bolji i jos jaci igrac. Ove sezone 5 trofeja se opet smjese sto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik